Американският президент Доналд Тръмп каза, че ракетно-ядрената програма на Северна

...
Американският президент Доналд Тръмп каза, че ракетно-ядрената програма на Северна
Коментари Харесай

Стратегическото ни търпение спрямо Северна Корея приключи, предупреди Доналд Тръмп

Американският президент Доналд Тръмп сподели, че ракетно-ядрената стратегия на Северна Корея изисква "решителен отговор " и че ерата на "стратегическото самообладание " на Вашингтон по отношение на "безразсъдния и жесток режим " в Пхенян е завършила, съобщи Ройтерс.

Тръмп приказва пред публицисти дружно с гостуващия южнокорейски президент Мун Дже-ин след диалога им в Белия дом. "Ние работим в тясна връзка с Южна Корея и Япония, както и с други сътрудници от света, по серия от ограничения - дипломатически, стопански и в областта на сигурността, с цел да защитим нашите съдружници и нашите жители от опасността, позната като Северна Корея ", означи Тръмп.

Той даде висока оценка на съюзническите връзки сред Съединени американски щати и Южна Корея, и ги дефинира като "крайъгълен камък на мира и сигурността в тази доста, доста рискова част на света ".

Без да посочва категорично Китай, Тръмп прикани "другите районни сили и всички виновни страни " да поддържат американските старания за дейно използване на глобите против режима в Пхенян. Франс прес напомня, че през вчерашния ден Белият дом дом за първи път разгласи наказания против една китайска банка, упрекната, че улеснява транзакции на компании, свързани с създаването на балистични ракети.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР