Американският президент Доналд Тръмп каза, че не възнамерява да се

...
Американският президент Доналд Тръмп каза, че не възнамерява да се
Коментари Харесай

Тръмп повтори, че не възнамерява да се срещне с ирански представители в Ню Йорк

Американският президент Доналд Тръмп сподели, че не има намерение да се среща с ирански представители в коридорите на Общото заседание на Организация на обединените нации в Ню Йорк тази седмица, съобщи ДПА.

"Никога не би трябвало да се споделя, че нещо е изключено, само че аз нямам желание да се срещам с Иран ", сподели Тръмп, до момента в който отпътуваше от Вашингтон за Тексас. Той акцентира, че остава "гъвкав " по въпроса.

Иранският външен министър Мохамад Джавад Зариф е към този момент в Ню Йорк и съобщи в изявление за Си Би Ес, че Иран не е виновен за неотдавнашната офанзива против саудитски петролни съоръжения.

"Уверени сме, че в случай че Организация на обединените нации извърши независимо следствие, ще стигне до заключението, че (атаката) не идва от Иран ", сподели Зариф.

Тръмп наложи тази седмица нови наказания на Иран, в това число против централната му банка.

Съединени американски щати желаят да избегнат война с Иран. Допълнителните войски, които ще бъдат ситуирани в региона на Персийския залив, са за "възпиране и защита ", сподели през днешния ден държавният секретар Майк Помпейо, представен от Ройтерс.

Той съобщи пред телевизия "Фокс нюз ", че Тръмп ще предприеме дейности, в случай че такива ограничения за въздържане не реализиран триумф и че това се схваща доста добре от иранското управление.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР