Американският президент Доналд Тръмп каза, че е подписал прокламация, с

...
Американският президент Доналд Тръмп каза, че е подписал прокламация, с
Коментари Харесай

САЩ налагат 10-процентови мита върху канадския алуминий

Американският президент Доналд Тръмп сподели, че е подписал разгласа, с която още веднъж се постановат 10-процентови мита върху някои канадски алуминиеви артикули, с цел да бъде предпазена индустрията на Съединени американски щати, предадоха Ройтерс и ДПА.

Тръмп съобщи пред служащи в цех на компанията " Уърлпул " в щата Охайо, че митата са нужни, с цел да бъде предпазена американската алуминиева индустрия, тъй като канадските производители са нарушили своите задължения да спрат да наводняват пазара на Съединени американски щати с по-евтин канадски алуминий.

Канада сподели по-рано, че ще предприеме ответни ограничения, в случай че Тръмп още веднъж наложи мита, осведоми Българска телеграфна агенция.

Търговската камара на Съединени американски щати дефинира решението на Тръмп като " стъпка в неправилната посока " и предизвести, че то ще докара до повишение на цените за американските производители.

През 2018 година Тръмп наложи нараснали мита върху канадската стомана и алуминий, само че предходната година ги отстрани.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР