Американският президент Доналд Тръмп изстреля нов залп критики в Twitter

...
Американският президент Доналд Тръмп изстреля нов залп критики в Twitter
Коментари Харесай

Тръмп пусна нов залп срещу Трюдо след срещата на Г-7

Американският президент Доналд Тръмп изстреля нов залп рецензии в Twitter против канадския министър председател Джъстин Трюдо измежду срещата на Г-7 и разногласието за комерсиалните мита.

Ако съдим по канадските данни, те печелят съвсем 100 милиарда от търговията със Съединени американски щати, споделя Тръмп и припомня, че американските производители на млечни артикули би трябвало да заплащат 270% за вноса на артикули в Канада. „ А по-късно Джъстин (Трюдо) се прави на афектиран, когато го подлагат на критика “, разяснява Трамп.

Бившият бизнесмен припомня, че комерсиалният недостиг на Съединени американски щати е в размер на 800 милиарда $ и назовава вносните мита за американски артикули с обичаната си дума „ несправедливи “.

В събота Тръмп съобщи, че е наредил на своите представители да не подписват взаимното изказване след срещата на Г-7 поради „ лъжливите изказвания “ на Трюдо на конференцията след форума и поради огромните канадски мита за американските фермери, служащи и компании.

В същото време немската канцлерка Ангела Меркел разяснява, че съжалява за лупинга на Тръмп и решението му да не подпише взаимното изказване.

" Оттеглянето на подписа посредством туит, по този начин да се каже, е несъмнено, разочароващо и малко депресиращо ", разяснява Меркел в изявление за тв ARD. 

Германският външен министър Хайко Маас разяснява през вчерашния ден, че Тръмп е разрушил огромна част от доверието сред Съединени американски щати и Европа, оттегляйки в следствие и посредством Twitter подписа си под финалната декларация на водачите на Г-7. По думите на дипломата това прави още по-важна нуждата Европа да остане единна и да пази ползите си още по-активно. " Единна Европа е отговорът на " America first " (предизборния слоган на Тръмп, бел. ред.) ", туитна Маас. 

Канада и Европейски Съюз приготвят отговор на въведените от Тръмп мита за вноса на стомана и алуминий, напомни Меркел.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР