Американският президент Доналд Тръмп изрази увереността си спрямо антикорупционните мерки

...
Американският президент Доналд Тръмп изрази увереността си спрямо антикорупционните мерки
Коментари Харесай

Тръмп подкрепи анти-корупционните мерки на Саудитска Арабия


Американският президент Доналд Тръмп изрази „ увереността си ” по отношение на антикорупционните ограничения на Саудитска Арабия, които доведоха до ареста на мнозина високопоставени политически лица и предприемачи.

„ Вярвам мощно в крал Салман и принца престолонаследник на Саудитска Арабия. Те знаят идеално какво вършат ”, написа Тръмп в „ Туитър ” и добави, че съгласно него дейностите им са достоверно ориентирани към хората, които „ са източвали страната с години ”.

БГНЕС напомня, че основаният в събота комитет за битка с корупцията отпред с престолонаследника на Саудитското кралство подреди да бъдат арестувани 11 принцове от ръководещото семейство, четирима министри и някои от най-големите богаташи в страната. Обвиненията против тях включват подписване на противозаконни покупко-продажби за продажба на оръжие и съучастничество в пране на пари.

Според някои международни анализатори този ход от страна на принц Мохамед е в действителност „ чистка ” на хората, които биха му попречили да осъществя невижданото си преструктуриране на кралството и да консолидира властта си преди да стане крал. /АФП
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР