Американският президент Доналд Тръмп изрази надежда, че страните от ОПЕК

...
Американският президент Доналд Тръмп изрази надежда, че страните от ОПЕК
Коментари Харесай

Според Тръмп ОПЕК трябва да увеличи обема на производство, а цените на петрола - да паднат

Американският президент Доналд Тръмп изрази вяра, че страните от ОПЕК ще усилят доста размера на производството на нефт. Необходимо е да се поддържат цените на ниско равнище ! ", означи още Тръмп в обществената мрежа Twitter.
Припомняме, че вследствие на срещата на 22 юни членовете на ОПЕК взеха решение да усилят производството с 1 млн. барела дневно. В същото време нигерийският министър на петрола съобщи, че действителното нарастване на производството на ОПЕК ще бъде по-малко и ще възлиза на 700 000 барела дневно.

Based on the Tariffs and Trade Barriers long placed on the U.S. and it great companies and workers by the European Union, if these Tariffs and Barriers are not soon broken down and removed, we will be placing a 20% Tariff on all of their cars coming into the U.S. Build them here!
— Donald J. Trump (@realDonaldTrump) 22 юни 2018 година Междувременно през днешния ден Иран изрази противоречие за поправяне на квотите за рандеман на нефт. Но по-късно министърът на петрола Занган съобщи, че са съгласни с решението на ОПЕК за съответните промени.

Hope OPEC will increase output substantially. Need to keep prices down!
— Donald J. Trump (@realDonaldTrump) 22 юни 2018 година
" Ирак като член на ОПЕК ще се придържа към решението на организацията за нарастване на производството на нефт в границите на съглашението ОПЕК+ ", уточни иракският министър на петрола Джабар ал Лаиби пред кореспонденти. По-рано, дружно с Иран и Венецуела, Ирак се опълчи на смяната на квотите за договорката. " Ирак е член на ОПЕК и несъмнено ще се придържа към решението ", уточни министърът. Той не разяснява равнището, до което страната е подготвена да усили размера на производството на нефт.
Организацията на страните експортьорки на нефт (ОПЕК) е интернационална организация, включваща някои от страните с най-голямо въздействие на международния пазар на петрол и имаща за цел контрола на ценовите нива посредством картелни съглашения.
ОПЕК е учредена от Венецуела, Ирак, Иран, Кувейт и Саудитска Арабия на интернационална конференция в Багдад, извършена от 10 до 14 септември 1960 година. Впоследствие към организацията се причисляват и други страни, а от май 2017 година тя има 14 членове.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР