Американският президент Доналд Тръмп информира днес руския си колега Владимир

...
Американският президент Доналд Тръмп информира днес руския си колега Владимир
Коментари Харесай

Путин и Тръмп обсъдиха в телефонен разговор петролните пазари и формата на Г-7

Американският президент Доналд Тръмп осведоми през днешния ден съветския си сътрудник Владимир Путин за своята концепция да организира лидерска среща на Г-7 в уголемен формат по-късно тази година, съобщи Ройтерс, като се базира на Кремъл.

Тръмп и Путин имаха телефонен диалог, в който разискаха също по този начин договорката на " ОПЕК + " за понижаване на производството на нефт и нейният резултат за стабилизиране на цените на петролните пазари.

Двамата водачи разговаряха и за ограниченията за битка с ковид, подхванати в Съединени американски щати и Русия. В тази връзка Путин благодари на Тръмп за доставката на апарати за изкуствена белодробна вентилация от Съединени американски щати за Русия, показва организация ТАСС.

Междувременно канадският министър председател Джъстин Трюдо съобщи, че не е склонен с Доналд Тръмп, че Русия би трябвало да се причисли към идната среща на върха на Г-7.

" Русия беше изключена от Г-7, откакто преди няколко години нахлу в Крим. Непрекъснатото й пренебрежение и пренебрежително ѝ отношение към интернационалните правила и правила са аргументите, поради които Русия остава отвън Г-7 и тя ще продължава да остава отвън този формат ", акцентира Трюдо.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР