Американският президент Доналд Тръмп и севернокорейският лидер Ким Чен-ун са

...
Американският президент Доналд Тръмп и севернокорейският лидер Ким Чен-ун са
Коментари Харесай

Тръмп и Ким са си разменили общо 12 писма за година и половина

Американският президент Доналд Тръмп и севернокорейският водач Ким Чен-ун са си разменили общо 12 писма от началото на предходната година като по-активният е Ким с осем от тях, заяви южнокорейското министерство на националното обединяване, съобщи Франс прес.

От 2018 година до момента ръководителят Ким е написал осем писма до президента Тръмп, който е изпратил четири до ръководителя Ким, сподели пред публицисти министърът на националното обединяване Ким Йеон-чхул.

Мисля, че двамата водачи признават какъв брой значимо е възобновяването на разговора, защото непрекъснато се разменят писма, сподели министърът, до момента в който Сеул се готви да посрещне Доналд Тръмп.

Изказването беше направено броени часове откакто южнокорейският президент Мун Дже-ин заяви за " подмолни полемики " сред Вашингтон и Пхенян за образуване на трета среща сред Тръмп и Ким, съобщи Българска телеграфна агенция.

В неделя севернокорейската осведомителна организация КЦТА разгласи, че Ким е получил от американския президент " прелестно " писмо. Няколко дни по-рано Тръмп сподели, че е получил " превъзходно " и " доста сърдечно " писмо от Ким Чен-ун, допълвайки, че продължава да има доверие на севернокорейския водач макар неналичието на осезателен прогрес по денуклеаризацията.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР