Американският президент Доналд Тръмп и съпругата му Мелания пристигнаха след

Американският президент Доналд Тръмп и съпругата му Мелания пристигнаха след ...

Тръмп и божествената Мелания на гала вечеря в двореца Бленъм.

Американският президент Доналд Тръмп и съпругата му Мелания пристигнаха след кратко пътуване с хеликоптер в двореца Бленъм за гала вечеря в тяхна чест в първия ден от визитата на Тръмп във Великобритания, предадоха световните агенции.
Тръмп и МеланияБГНЕС

Тръмп, облечен в смокинг, и Мелания, в жълта вечерна рокля, бяха посрещнати от британския премиер Тереза Мей и съпруга й Филип. На церемонията по посрещането Тръмп и съпругата му се насладиха на музиката на голям британски военен оркестър. Сред изпълненията му беше и изпълнение с гайди на химна "Amazing Grace".
Тръмп и МеланияБГНЕС
В реч пред гостите на вечерята Тереза Мей изтъкна, че британски компании са създали стотици хиляди работни места и възможности за здраво работещите хора из Америка.-->
Тръмп и МеланияБГНЕС
"Сега, когато ние се готвим да напуснем ЕС, ние имаме безпрецедентна възможност да направим повече", заяви тя. "Това е също възможност да премахнем бюрократичните бариери, които пречат на плановете на бизнес лидерите от двете страни на Атлантика", допълни тя. Мей припомни и, че Великобритания е най-големият инвеститор в САЩ, допълва Ройтерс.

Британският премиер цитира Уинстън Чърчил. "Да имаме САЩ на наша страна, това е голяма радост за мен", каза тя, използвайки думите на Чърчил. "Сега за доброто и ползата на нашите народи, нека да работим заедно, за да изградим едно по-проспериращо бъдеще", каза Мей на Тръмп.
Тръмп и МеланияБГНЕС
На вечерята в двореца присъстваха министри и около 100 ръководители на водещи компании, допълва Ройтерс.

Източник: dariknews.bg