Американският президент Доналд Тръмп е в болница заради симптомите на

...
Американският президент Доналд Тръмп е в болница заради симптомите на
Коментари Харесай

Доналд Тръмп е в болница


Американският президент Доналд Тръмп е в болница поради признаците на ковид, оповестиха международните организации. Той е превозен с презизентския хеликоптер до военна болница „ Уолтър Рийд “ в щата Мериленд.

Камерите демонстрираха по какъв начин Тръмп напуща Белия дом пешком, без непозната помощ и стига до чакащия го хеликоптер, носеше маска.

Американският водач ще остане няколко дни в Медицинския център " Уолтър Рийд " в прилежащия щат Мериленд, военно здравно заведение, в което президентите на Съединени американски щати се лекуват от десетилетия.

Президентът остава в положително въодушевление, има леки признаци, работи през целия ден. Като защитна мярка и по рекомендация на лекаря му и медицинските специалисти президентът ще работи през идващите няколко дни от президентските офиси в центъра „ Уолтър Рийд “, заяви прессекретарят на Белия дом Кейли Макенани, представен от БиТиВи.

Преди да отпътува за болничното заведение, Тръмп пусна в „ Туитър “ видеопослание, записано в Белия дом: „ Искам да благодаря на всички за голямата поддръжка. Заминавам за болница „ Уолтър Рийд “. Мисля, че всичко е наред с мен, само че би трябвало да сме сигурни, че всичко е добре. С първата дама всичко е наред. Благодаря на всички, правя оценка го високо и в никакъв случай няма да го не помни “, сподели президентът на Съединени американски щати. На видеозаписа той стои прав и наподобява в добра кондиция.

Лекарите са предложили хоспитализиране на президента, с цел да може той да получи незабавни грижи, в случай че се наложи, съобщи неназован представител на Белия дом, представен от Ройтерс. Източник на организацията оповестява, че американският президент има лека температура.

По-рано лекарят на Тръмп Шон Конли съобщи, че американският водач се усеща изнемощял, само че продължава да е в положително въодушевление.

Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп стартира да приема противовирусния препарат ремдесивир. Той не се нуждае от " спомагателен О2 ". Това заяви лекуващият доктор на 74-годишния държавен глава, кандидатирал се за втори мандат, Шон Конли, представен от организациите, съобщи Българска телеграфна агенция.

Още двама души от екипа на Тръмп са с Ковид-19. Заразени с ковид са ръководителят на предизборната акция на Тръмп Уилям Степин, както и някогашната президентска съветничка Келиън Конуей.

Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР