Американският президент Доналд Тръмп е предложил да помилва Джулиан Асанж,

...
Американският президент Доналд Тръмп е предложил да помилва Джулиан Асанж,
Коментари Харесай

Тръмп каза кога ще помилва Асанж

Американският президент Доналд Тръмп е предложил да помилва Джулиан Асанж, в случай че създателят на уеб страницата "Уикилийкс " каже кой е източникът на хакерската офанзива против Националния комитет на Демократическата партия.

Адвокатката на Асандж, Дженифър Робинсън, сподели, че е участвала на среща, на която предлагането е било направено от някогашния конгресмен републиканец Дейна Рорабакър и Чарлз Джонсън, за който е известно, че има тесни връзки с акцията на Тръмп.

"Предложението, направено от конгресмен Рорабакър, бе господин Асандж да разпознава източника на обвързваните с изборите изявления през 2016 година в подмяна на някаква форма на опрощение ", сподели Робинсън в свидетелско свидетелствуване, обещано пред съд в Лондон.

Роденият в Австралия Асанж, на 49 години, се бори да не бъде екстрадиран от Англия в Съединени американски щати, където са му повдигнати обвинявания в хакване на държавни компютри и нарушение на закона за шпионажа с публикуването на поверителна дипломатическа преписка в уеб страницата "Уикилийкс " в интервала 2010-2011 г.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР