Американският президент Доналд Тръмп е поискал помощта на австралийския премиер

...
Американският президент Доналд Тръмп е поискал помощта на австралийския премиер
Коментари Харесай

Тръмп е поискал помощта на Австралия във връзка с руското разследване

Американският президент Доналд Тръмп е изискал помощта на австралийския министър председател и на други задгранични водачи по отношение на съветското следствие, съобщи Асошиейтед прес.

Агенцията се базира на изказване от през вчерашния ден на американското министерство на правораздаването.

Тръмп е изискал от задграничните водачи да оказват помощ на основния прокурор Уилям Бар да се снабди с информация за началото на съветското следствие (разследването за съветска интервенция на американските президентски избори през 2016 г.).

"По молба на основния прокурор Бар президентът се свърза с други страни и ги помоли да срещнат основния прокурор и Дърам със съответните чиновници ".

Тръмп е изискал помощ за следствието на американския прокурор Джон Дърам за началото на съветското следствие на специфичния прокурор Робърт Мълър, отбелязва Асошиейтед прес. Руското следствие разгневи Тръмп, който го назова "лов на вещици ".

Мълър завърши следствието си по-рано тази година, като в отчета си не повдигна обвинявания против президента, само че и не го оневини. Тръмп прикани за следствие на началото на съветското следствие.

Според чиновници на правосъдното министерство американският президент се е обърнал за помощ към няколко страни, измежду които и Австралия.

Офисът на австралийския министър председател Скот Морисън съобщи в изказване, че "австралийското държавно управление постоянно е било готово да оказва помощ и да сътрудничи за мятане на повече светлина върху въпросите, станали обект на следствие ".

Премиерът Морисън организира през днешния ден телефонен диалог с американския президент Доналд Тръмп, съобщи Ройтерс, като се базира на представител на премиера. Според представителя Морисън е удостоверил още един път готовността си да сътрудничи.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР