Американският президент Доналд Тръмп е определил 25 август 2020 г.

...
Американският президент Доналд Тръмп е определил 25 август 2020 г.
Коментари Харесай

Тръмп: Косово и Сърбия да се разберат до...

Американският президент Доналд Тръмп е определил 25 август 2020 година като краен период за разрешаване на косовския въпрос, написа в. " Сръбски телеграф ", базирайки се на собствен " добре осведомен източник ".

Вестникът показва, че тази дата е два месеца преди президентските избори в Съединени американски щати през ноември следващата година, когато Тръмп ще се бори за втори мандат в Белия дом. За акцията на републиканеца е доста значима всяка победа във външнополитически проект и е ясно, че решаването на косовския въпрос би било съвършен сюжет, разяснява изданието.

Ако в Косово бъдат планувани избори, срещата в Париж по косовския въпрос, която беше планувана за септември, най-вероятно ще бъде отсрочена, написа в. " Блиц ". Вестникът напомня, че при неотдавнашното си посещаване в Сърбия френският президент Еманюел Макрон сподели, че ще провежда среща на водачите на Сърбия и Косово в наличието и на немския канцлер Ангела Меркел, с цел да се " откри световно и трайно решение " на косовския проблем.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР