Американският президент Доналд Тръмп е наредил специалният прокурор по руското

...
Американският президент Доналд Тръмп е наредил специалният прокурор по руското
Коментари Харесай

"Ню Йорк таймс": Тръмп е поискал да уволни специалния прокурор по руското разследване

Американският президент Доналд Тръмп е наредил специфичният прокурор по съветското следствие Робърт Мюлър да бъде уволнен предишния юни, само че се е отказал от желанието си, когато почитан консултант заплашил с оставка.

Това оповестява в. " Ню Йорк таймс ", базирайки се на четирима души, осведомени със случая.

Мюлър бе назначен да управлява следствието, откакто министърът на правораздаването Джеф Сешънс си направи отказ, а шефът на ФБР Джеймс Коми, който до тогава се занимаваше с тематиката, бе уволнен по заповед на Тръмп. Той има голям брой пълномощия и не дава отговор пред никого от президентската администрация за дейностите си.

Тръмп е твърдял, че Мюлър има три спора на ползи. Първо, преди години поради спор за цената, Мюлър се е отказал от участието си в голф клуб на Тръмп. Второ, работил е за адвокатска фирма, която е представлявала президентския шурей Джаред Къшнър. Трето, в деня преди да бъде назначен за специфичен прокурор, Мюлър е бил на изявление за работа във ФБР.

На концепцията остро се е противопоставил юристът на Белия дом Доналд Ф. Макгеън Втори, чиято служба е да поучава президента по правни въпроси. Той отказал да съобщи на министерството на правораздаването настояването и декларирал, че ще напусне. Предупредил още, че уволняване на Мюлър ще има пагубен резултат върху президентството и съумял да разубеди Тръмп.

Междувременно предходната седмица основният прокурор и министър на правосъдиетоДжеф Сешънс е бил разпитван в продължение на няколко часа по следствието на Мюлър. Той е първият член на кабинета на президента, привикан да свидетелства. Мюлър, който към този момент повдигна и първи обвинявания към членове на акцията на Тръмп.

Всичко, което би трябвало да знаете за: Президентът Тръмп (658)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР