Американският президент Доналд Тръмп е наредил на своите помощници да

...
Американският президент Доналд Тръмп е наредил на своите помощници да
Коментари Харесай

Тръмп е поискал да бъде сложен край на търговското споразумение с Южна Корея

Американският президент Доналд Тръмп е наредил на своите помощници да приготвят документите за излизането на Съединени американски щати от съглашението с Южна Корея за свободна търговия. Това заяви вестник The Washington Post, базирайки се на източници от администрацията. Според тях още идната седмица може да бъде оповестено разтрогването на съглашението. При това състояние то действително ще бъде спряно след половина година, прецизира БГНЕС.
Източниците показват, че няколко водещи съветници е пробват да разубедят президента – измежду тях са военният министър Джеймс Матис, помощникът по националната сигурност Хърбърт Макмастър и шефът на Националния стопански съвет към президента Хари Кон. Основният им мотив е, че излизането на Съединени американски щати от съглашението " може да докара до комерсиална война със Сеул “ и " значително да отслаби позициите на южнокорейското държавно управление в миг, когато на Корейския полуостров внезапно набъбна напрежението поради тестванията на балистични ракети от страна на Пхенян ".
Въпросното съглашение сред Съединени американски щати и Южна Корея беше подписано през юли 2007 година и влезе мощ през 2012-та година. Страните се бяха договорили последователно, в продължение на 3 години, да анулират митата на 95% от потребителските и промишлените артикули, включени в комерсиалния оборот сред двете страни. Сеул сега е шестият търговски сътрудник на Съединени американски щати.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР