Американският президент Доналд Тръмп е наредил бившият посланик на страната

...
Американският президент Доналд Тръмп е наредил бившият посланик на страната
Коментари Харесай

Махнете я!, наредил Тръмп за експосланика в Украйна

Американският президент Доналд Тръмп е наредил някогашният дипломат на страната Мари Йованович да бъде отстранена. Това разкрива нов видеозапис, публикуван от ABC.

Той декларира това по време на среща, на която е участвал и предприемачът Лев Парнас, който Тръмп твърдеше, че не познава.

Това опонира на по-ранни изказвания на Белия дом по отношение на случая.

Най-големият проблем там, мисля, че от там би трябвало да стартираме, е да се освободим от посланика. Тя е останала от администрацията на Клинтън., споделя Парнас на президента.

" Махнете я. Разкарайте я! Отървете се от нея ", повтаря Тръмп, излиза наяве от записа.

От Белия дом към момента публично не са коментирали клипа.

Припомняме, че по-рано през месеца , държавният секретар Майк Помпео съобщи, че в никакъв случай не е чувал, че някогашният американски дипломат Украйна, може да е била под наблюдаване, преди тя да бъде отзована във Вашингтон, упрекната в непочтеност към президента.
 Украйна проверява информация за следене на експосланика на Съединени американски щати Мари Йованович
Украйна проверява информация за следене на експосланика на Съединени американски щати Мари Йованович

В известие на ведомството се споделя, че полицията е подхванала следствие след публикуването на известия

Министерството на вътрешните работи на Украйна по-рано заяви, че е з апочнало следствие за допустимо нелегално следене на Йованович .

В известие на ведомството се споделя, че полицията е подхванала следствие след публикуването на известия от демократите в Комисията по правни въпроси към Камарата на представителите на Съединени американски щати сред двама сътрудници на Руди Джулиани, персонален юрист на президента Доналд Тръмп.
 Помпео не знае за следене на експосланика на Съединени американски щати Мари Йованович
Помпео не знае за следене на експосланика на Съединени американски щати Мари Йованович

Украйна проверява появили се сходни изказвания

В известията републиканецът Робърт Хайд наподобява загатва на Лев Парнас , предприемач от Флорида, който е в центъра на импийчмънт процеса против Тръмп, че има хора, които наблюдават придвижванията на Йованович.

Украинската полиция се пробва да откри дали е имало следене и в случай че е имало, дали е в нарушаване на украинските закони или интернационалните конвенции, които задължават страните домакини да пазят задграничните дипломати, се споделя в известието на украинското силово ведомство.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР