Американският президент Доналд Тръмп Доналд Тръмп - американски бизнесмен и

...
Американският президент Доналд Тръмп Доналд Тръмп - американски бизнесмен и
Коментари Харесай

Тръмп коментира срещата с Ким Чен-ун

Американският президент Доналд Тръмп Доналд Тръмп - американски предприемач и политик Доналд Тръмп е роден на... към профила съобщи през днешния ден, че подготовката за негова среща със севернокорейския водач Ким Чен-ун продължава. Тя обаче може да бъде отсрочена или анулирана, в случай че не бъдат изпълнени някои условия, сподели Тръмп, представен от Ройтерс.

Президентът на Съединени американски щати, който приказва пред кореспонденти, преди да одобри в Белия дом южнокорейския си сътрудник Мун Дже-ин, повтори позицията си, че Северна Корея би трябвало да "се денуклеаризира ", с цел да се състои срещата му с Ким, планувана на 12 юни в Сингапур.
"Мисля, че Ким е сериозен. Мисля, че е изцяло сериозен " в желанието си да закрие нуклеарната военна стратегия на Северна Корея, сподели Тръмп, представен от Агенция Франс Прес. Американският президент позволи опцията за пренасрочване за по-късна дата на срещата му със севернокорейския водач. Тръмп разчита Мун Дже-ин да му помогне да разгадае точните планове на водача на затворения режим в Пхенян, отбелязва Агенция Франс Прес.

Американският президент позволи опцията южнокорейският му сътрудник да организира в скоро време нова среща със севернокорейския началник, съобщи Българска телеграфна агенция, цитирайки АП и ТАСС. Мун и Ким се срещнаха в демилитаризираната зона сред двете Кореи на 27 април. Двамата се договориха за преобразяване на полуострова в зона, свободна от нуклеарни оръжия, и за слагане на формален завършек на Корейската война (1950-1953 г.), която приключи без кротичък контракт.Тръмп изрази през днешния ден подготвеност да даде гаранции за сигурността на Ким Чен-ун, в случай че бъде реализирана крайната цел - "пълната денуклеаризация " на Корейския полуостров, предадоха още АП и ТАСС.

"Аз ще подсигурявам неговата сигурност, да. Той ще бъде благополучен ", акцентира Тръмп, визирайки Ким. При това американският президент увери, че в случай че Северна Корея се съгласи на "пълна денуклеаризация ", то тя "ще стане богата ". Тогава Китай, Япония и Южна Корея ще изискат да влагат огромни суми, с цел да "направят Северна Корея велика ".
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР