Американският президент Доналд Тръмп Доналд Тръмп - американски бизнесмен и

...
Американският президент Доналд Тръмп Доналд Тръмп - американски бизнесмен и
Коментари Харесай

САЩ обмисля да изгони хиляди китайци, лишава Хонконг от специалния му статут

Американският президент Доналд Тръмп  Доналд Тръмп Доналд Тръмп - американски предприемач и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 година в нюйоркския съобщи през днешния ден, че Съединени американски щати ще лишават специфичния търговски статут на Хонконг поради проектите на Пекин да наложи на територията ново законодателство в региона на сигурността, оповестиха осведомителните организации.

Това е фрапантна стъпка, оповестена в миг, когато враждата на Тръмп с Китай се ускорява. Решението му може да заплаши и осъществяването на първата фаза от американско-китайската комерсиална договорка, подписана тази година, отбелязва ДПА.

Тръмп ще приказва пред публицисти за Китай

В изказване през публицисти от Розовата градина на Белия дом Тръмп сподели, че е упълномощил на администрацията си да стартира развой на анулация на политиката на изключения,осигуряваща специфичен метод към Хонконг.
Китай не съблюдава обещанията си пред света за гарантиране на автономията на Хонконг, сподели той.

"Това е покруса за народа на Хонконг, за Китай и за целия свят ", съобщи американският президент.

Лишаването на Хонконг от статута на привилигирован търговски сътрудник на Съединени американски щати ще се отрази на "целия набор " от съглашения с Хонконг, в това число за изгонване, надзор върху износа, технологиите с двойно предопределение и третирането на Хонконг като митническа територия, обособена от континентален Китай, сподели Тръмп.

Тръмп сподели, че Съединени американски щати имат желание да наложат наказания на длъжности лица от Китай и Хонконг, свързани с подкопаване на автономията на Хонконг.

Освен това Държавният департамент ще стартира да предизвестява американските жителите, че има заплаха да бъдат следени и задържани, когато посещават Хонконг, съобщи Асошиейтед прес. Тръмп сподели също, че Съединени американски щати ще престанат да пускат в страната някои китайски жители. Той не даде детайлности, само че тази седмица чиновници споделиха, че американската администрация обмисля да изгони хиляди китайци, признати в американски университети.

В четвъртък Китай реши да одобри закон за националната сигурност на територията на специфичния си административен регион. Критици и правозащитници се притесняват, че той ще бъде употребен за потушаване на политическо инакомислие.

Според правилото "Една страна, две системи ", залегнал в съглашението сред Китай и Англия от 1997 година, някогашната английска колония резервира до 2047 известна автономност от Пекин. Подготвяният закон обаче заобикаля законодателния съвет на Хонконг и с това Пекин нарушава контракта, споделят критици.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР