Американският президент Доналд Тръмп Доналд Тръмп - американски бизнесмен и

...
Американският президент Доналд Тръмп Доналд Тръмп - американски бизнесмен и
Коментари Харесай

Доналд Тръмп: СЗО е пристрастна към Китай

Американският президент Доналд Тръмп  Доналд Тръмп Доналд Тръмп - американски предприемач и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 година в нюйоркския остро разкритикува през днешния ден Световната комерсиална организация, като я упрекна, че е прекомерно благоразположена към Китай и дава неприятни препоръки по време на разпространяването на ковид, съобщи Българска телеграфна агенция.

"СЗО в действителност оплеска нещата ", написа Тръмп в Туитър.

Щатът Ню Йорк записва рекорден брой смъртни случаи от ковид за денонощие

"По някаква причина, тя (СЗО), финансирана основно от Съединени американски щати, все пак е доста пристрастна към Китай. Ще обмислим добре това. За благополучие, не одобрих техния съвет да оставя границите отворени за Китай. Защо ни дадоха такава неправилна рекомендация? ", съобщи Тръмп.

Президентът наподобява повтаря рецензиите, че в първия стадий от разпространяването на ковид СЗО е разчитала прекомерно доста на информация от Китай. Има и признаци, че СЗО е пренебрегнала данни от Тайван, които посочваха, че болестта се предава от човек на човек, до момента в който Пекин твърдеше противоположното. СЗО, върху която Пекин упражнява напън, не признава Тайван.

По-рано тази година Тръмп неколкократно похвали Китай за метода, по който се оправя с епидемията, почнала в китайския град Ухан.

Държавният секретар на Съединени американски щати Майк Помпейо през днешния ден разгласи спомагателни 225 милиона $ американска помощ за световните старания за битка с пандемията от ковид, само че сподели, че президентската администрация няма да прави доставки на медицински артикули, които са от решаващо значение за Съединени американски щати, съобразявайки се с вътрешните потребности.

"В този миг, като се има поради голямата потребност от персонални защитни средства в нашата страна, ще се съсредоточим върху задържане в Съединени американски щати на медицински произведения от решаващо значение, до момента в който не посрещнем потребностите си тук ", сподели Помпейо на конференция в Държавния департамент.

225-те милиона $ за подкрепяне на световните старания за преодоляване на епидемията от ковид са в допълнение към 274-те милиона $, които към този момент са дадени на 64 страни. Никоя страна не е толкоз великодушна, сподели Помпейо.

Novini.bg ви дава опция да следите настоящите данни за смъртоносния ковид в действително време:

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР