Американският президент Доналд Тръмп Доналд Тръмп - американски бизнесмен и

...
Американският президент Доналд Тръмп Доналд Тръмп - американски бизнесмен и
Коментари Харесай

Тръмп яростно нападна бившия си съветник Джон Болтън, който обяви готовност да даде показания пред Сената

Американският президент Доналд Тръмп  Доналд Тръмп Доналд Тръмп - американски предприемач и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 година в нюйоркския гневно атакува някогашния си консултант по националната сигурност Джон Болтън, подготвен да даде показания в процеса по импийчмънт против президента в Сената на Съединени американски щати, като го упрекна в непризнателност и че го молил да му даде работа, съобщи Франс прес.

Тръмп написа в Туитър, че преди години Болтън не е бил утвърден за дипломат на Съединени американски щати в Организация на обединените нации, не е могъл да бъде утвърден за каквато и да е работа по-късно, "молил " го да му даде работа, за която не се нуждае от утвърждението на Сената, и която той му дал, без значение от многочислените препоръки "Не го правете, сър ".

....many more mistakes of judgement, gets fired because frankly, if I listened to him, we would be in World War Six by now, and goes out and IMMEDIATELY writes a nasty & untrue book. All Classified National Security. Who would do this?
— Donald J. Trump (@realDonaldTrump) January 29, 2020
Тръмп акцентира, че Болтън получил работата, само че направил доста неправилни преценки и бил уволнен, тъй като, "честно казано, в случай че го бях послушал, щяхме да сме в Шестата международна война ".

Президентът показва, че незабавно след напускането на поста си Болтън стартира да написа "лъжлива и гадна книга ". "Кой би го направил? ", пита риторично Тръмп.

Книга може да се окаже съдбовна за Доналд Тръмп

Известен с войнствените си позиции, Болтън беше уволнен от администрацията на Тръмп през септември 2019 година поради несъгласието си с президента по голям брой деликатни въпроси на външната политика - от Афганистан до Северна Корея.

След като напусна Белия дом, Болтън даде публичност на несъгласията си с Тръмп и след започването на процедурата по импийчмънт разгласи, че е подготвен да даде показания в Сената, на което Белият дом изрично се опълчи.

Предстои излизането от щемпел на книга на Болтън, в която той твърди, че Тръмп му доверил, че не желае да деблокира военна помощ за Украйна, в случай че Киев не проверява политическия му конкурент, някогашния вицепрезидент Джо Байдън и сина му Хънтър.

Тези обвинявания към този момент бяха публично отхвърлени от стопанина на Белия дом, който упрекна някогашния консултант, че желае "да си продаде книгата ".

Именно това "изнудване " на Киев, наказано от намиращите се в съпротива демократи, е в центъра на процедурата по премахване от служба на 45-ия президент на Съединени американски щати, отбелязва Българска телеграфна агенция.

Отстраняване на Тръмп от поста: по какъв начин се чака да протече процесът в Сената
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР