Американският президент Доналд Тръмп беше приет във военния медицински център

...
Американският президент Доналд Тръмп беше приет във военния медицински център
Коментари Харесай

Доналд Тръмп превантивно влезе в болница

Американският президент Доналд Тръмп беше признат във военния медицински център " Уолтър Рийд " в Бетесда, щата Мериленд. Това се случва по малко от 24 часа откакто Тръмп и брачната половинка му Мелания бяха диагностицирани с Covid-19.

74-годишният президент е с леки признаци на болестта и в положително разположение на духа, само че лекарите му са поискали настаняването, с цел да може да получи незабавна помощ, в случай че такава му е нужна. Говорителят му Кейли Макенъни добави, че президентът е работил през целия ден и ще продължи да работи от болничното заведение. Първата дама Мелания Тръмп, която също е с позитивен Covid-тест,  нямала мощно проявени признаци. 

" Искам да благодаря на всички за голямата поддръжка. Отивам в болница " Уолтър Рийд ". Мисля, че се оправям добре, само че би трябвало да сме сигурни, че всичко ще е наред. Първата дама също се оправя доста добре. Благодаря. Оценявам го. Няма да го не помни ", написа президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп във видео в Туитър преди да бъде признат.  

Разпространяващо се огнище на вируса в Белия дом би могло да засегне осъществяването на основни за страната действия, отбелязва кореспондентът на БНР в Съединени американски щати. При неспособност Тръмп да извършва функционалностите на поста си вицепрезидентът Майк Пенс поема управлението. Пенс даде негативна проба за Covid-19. Тестът на ковид на държавния секретар на Съединени американски щати Майк Помпейо също е негативен. Пробата е била взета няколко часа след като е открито, че президентът Тръмп е инфектиран и остава под карантина, съобщи Агенция Франс Прес. Байдън, който по-рано тази седмица бе наоколо до Тръмп по време на диспути, е дал негативна проба за вируса в петък. Кандидатът на демократите пожела на президента бързо възобновяване и също сподели, че се надява случилото се да подсети на хората да съблюдават разпоредбите за обществена отдалеченост. 

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР