Американският президент Джо БайдънДжо Байдън (Джоузеф Робинът Байдън) е американски

...
Американският президент Джо БайдънДжо Байдън (Джоузеф Робинът Байдън) е американски
Коментари Харесай

Байдън се срещна с Мелони в Белия дом

Американският президент Джо Байдън  Джо Байдън Джо Байдън (Джоузеф Робинът Байдън) е американски политик. Джо Байдън е роден на 20 ноември 1942 година в се срещна през вчерашния ден с италианския министър председател в Белия дом, съобщи Ройтерс, представена от Българска телеграфна агенция.

Двамата водачи обявиха, че ще работят за задълбочаване на икономическите връзки сред страните си и за превъзмогване на провокациите, свързани с Китай.

Първата жена министър председател на Италия пристигна на власт през октомври предходната година и води дейна външна политика, като в същото време се приготвя за италианското председателство на Г-7 следващата година.

Мелони и нейната дясна коалиция изповядват консервативни възгледи във връзка с правото на аборт и правата на ЛБГТ общностите, които контрастират с визията на демократа Байдън по тези въпроси. Това обаче не попречи на положителното протичане на срещата на Байдън с Мелони, като американският президент даже сподели, че с италианския министър председател са си " станали другари ". Мелони пък съобщи пред кореспонденти, че нито Байдън, нито няколкото американски конгресмени, с които се е срещнала при визитата си, са повдигнали въпроса с ЛГБТ правата. " Никой не е разговарял с мен по този въпрос ", посочи тя.

Мелони сподели още, че безспорно симпатизира повече на Републиканската партия в Съединени американски щати, само че че това няма да ѝ попречи да развие " прелестни връзки " с Джо Байдън  Джо Байдън Джо Байдън (Джоузеф Робинът Байдън) е американски политик. Джо Байдън е роден на 20 ноември 1942 година в.



Италианският министър председател заяви, че с Байдън са разискали присъединяване на Италия в китайската самодейност " Един пояс, веднъж ", като означи, че Вашингтон не се стреми да диктува на Италия каква да бъде политиката ѝ във връзка с Китай.

" Връзките посред ни са мощни и остават здрави, без значение от политическите цветове на държавните управления ни. Знаем кои са нашите другари в сложни времена ", сподели Мелони при започване на срещата си с Байдън в Овалния кабинет на Белия дом.

Във Вашингтон Мелони се срещна и с ръководителя на Камарата на представителите на американския Конгрес Кевин Маккарти.

Рим и Вашингтон означиха, че визитата на Мелони е опция да бъде препотвърдено мощното партньорство сред Съединени американски щати и Италия, в това число по въпроса с оказването на помощ на Украйна.

На срещата си Мелони Байдън похвали Италия за решителната ѝ позиция във връзка с Украйна. Мелони пък сподели, че се гордее, че Италия брани интернационалното право.



Като оказва помощ на Украйна, Италия пази интернационалното права, съобщи Мелони, представена от украинската новинарска организация Укринформ.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР