Американският президент Джо БайдънДжо Байдън (Джоузеф Робинът Байдън) е американски

...
Американският президент Джо БайдънДжо Байдън (Джоузеф Робинът Байдън) е американски
Коментари Харесай

Джо Байдън призова за единство по време на Национална молитвена закуска

Американският президент Джо Байдън  Джо Байдън Джо Байдън (Джоузеф Робинът Байдън) е американски политик. Джо Байдън е роден на 20 ноември 1942 година в прикани за единение по време на днешната Национална молитвена закуска, съобщи АП, представена от Българска телеграфна агенция.

Досега събитието се организираше под управлението на частна религиозна фондация с спорна известност, само че тази година имаше промени и Националната молитвена закуска към този момент се дистанцира от така наречен " Международна фондация ", отбелязва АП.

" В политиката и в живота ни прекомерно постоянно гледаме един на различен като на съперници, а не като на състезатели. Ние виждаме един в различен врагове, а не съседи ", сподели Байдън. " И колкото и да са сложни тези времена, в случай че се вгледаме по-внимателно, ще забележим силата и решителността, които от дълго време са определящи за Америка. "

Закуската се организира в центъра за гости на Капитолия, като 450 места бяха заети от членове на Конгреса, представители на държавното управление и други.

Всеки президент от Дуайт Айзенхауер (на власт от 1953 до 1961 г.) насам е правил изявления по време на тази демонстрация, в която през годините е имало хиляди участници. От десетилетия насам събитието минава под управлението на Международната фондация –  християнска организация, която през последните години притегля от ден на ден внимание.

Закуската към този момент се провежда от фондация " Национална молитвена закуска ", която е ръководена от някогашни членове на Конгреса.

Целта на молитвената закуска е да свързва хората с друга партийна принадлежност и Байдън седна до консерватора Кевин Маккарти, който е ръководител на Камарата на представителите. Между двамата се породи спор дали се да увеличи лимитът на дълга на страната, с цел да се избегне банкрут.

" Срещата ни протече добре ", сподели Байдън във връзка диалога си с Маккарти и добави, че двамата би трябвало да работят в посока на това " да се отнасят с почитание един към различен ".

На молитвената закуска присъстваше и Кари Лейк, кандидатката на републиканците за губернатор от Аризона, която загуби конкуренцията през ноември, само че отхвърли да признае провалянето си. Байдън осъди отричането на изборите като опасност за американската народна власт.

Цитирайки Светото писание, Байдън съобщи, че е значимо да " обичаш близък си като себе си ". " Това е най-трудното съгласно мен. Поне тук е най-трудно. Преди не беше толкоз мъчно. Аз съм тук от доста време. Но сякаш става все по-трудно ", отсъди американският държавен глава.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР