Американският президент Джо Байдън заяви, че Съединените щати трябва да

...
Американският президент Джо Байдън заяви, че Съединените щати трябва да
Коментари Харесай

Байдън: САЩ дължат на семействата на загиналите по-строги закони за оръжията

Американският президент Джо Байдън съобщи, че Съединените щати " би трябвало да изпитват социална виновност " за бавния ритъм на деяние за ограничението на достъпа до огнестрелно оръжие. С тези думи той означи десетата годишнина от всеобщата пукотевица в началното учебно заведение " Санди Хук ", оповестиха Асошиейтед прес и Ройтерс, представени от Българска телеграфна агенция.

Двадесет възпитаници и шестима преподаватели бяха убити при нападението в учебното заведение в Нютаун, щата Кънектикът, което шокира цялата страна и бе последвано от вълна от всеобщи стрелби. Байдън употребява отбелязването на годишнината, с цел да възобнови апела си за възбрана на автоматизираните огнестрелни оръжия като това, употребявано при стрелбата в " Санди Хук ", както и на пълнителите с огромен потенциал.

" Трябва да изпитваме социална виновност за това, че ни лишава толкоз доста време да оправим с този проблем. Имаме морално обвързване да приемем и използван закони, които могат да предотвратят тези неща да се случат още веднъж. Дължим го на смелите младежи, които са оживели, и на фамилиите, изгубили част от душата си преди 10 години, с цел да превърнем тяхната болежка в цел ", се споделя в изказване на американския президент.

Нападението против учебното заведение бе осъществено на 14 декември 2012 година. Тогава Байдън бе вицепрезидент на Съединени американски щати и бе определен да управлява напъните за налагане на по-строги закони за оръжията, които не се увенчаха с триумф. Той съобщи, че дружно със своята брачна половинка, актуалната първа дама Джил Байдън, са се молели за жертвите и техните фамилии.

Едва след всеобщата пукотевица в началното учебно заведение " Роб " в Ювалди, щата Тексас, Конгресът това лято одобри най-съществените промени в региона на оръжията от десетилетия насам, ориентирани към по този начин наречените " оръжия призраци ", които нямат серийни номера. Въпреки това апелите на Байдън за по-сериозни деяние, в това число налагането на възбраната на оръжията, с които би могло да бъде осъществено нахлуване, срещнаха твърда опозиция в Конгреса.

" Достатъчно. Нашето обвързване е ясно. Трябва да премахнем тези оръжия, които нямат никаква друга цел, с изключение на да убиват огромен брой хора. По силите ни е да го създадем, освен поради живота на почтено починалите, само че и за оживелите, които към момента имат вяра ", съобщи Байдън.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР