Американският президент Джо Байдън ще посети Полша в края на

...
Американският президент Джо Байдън ще посети Полша в края на
Коментари Харесай

Джо Байдън ще посети Полша

Американският президент Джо Байдън ще посети Полша в края на тази седмица, като тематиката е съветската експанзия против Украйна. Белият дом разгласи, че Джо Байдън в началото ще участва на срещите на върха на НАТО, Европейски Съюз и Г-7 в Брюксел този четвъртък, както е планувано.

В четвъртък Байдън ще участва на незабавна среща на върха на НАТО за Украйна, както и на среща на Г-7. Той също по този начин ще се причисли към плануваната среща на върха на Европейския съвет за разискване на съветската агресия в Украйна, „ в това число трансатлантическите старания за налагане на стопански санкции на Русия, даване на филантропична поддръжка на засегнатите от насилието и справяне с други провокации, свързани с спора “, се в известие на Белият дом.

В петък Байдън ще продължи за Варшава. За събота е планувана двустранна среща с полския президент Анджей Дуда.

Байдън обаче няма да посети Украйна по време на пътуването си до Европа, макар отправената му покана от президента Володимир Зеленски. 

Повече от 2 милиона бежанци са влезнали в Полша от Украйна от началото на съветската инвазия на 24 февруари, демонстрират данни на полската гранична защита от края на седмицата. Част от тях са отпътували към други страни в Европейски Съюз, само че се счита, че болшинството към момента са в Полша.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР