Американският президент Джо Байдън ще обяви допълнителна помощ от 800

...
Американският президент Джо Байдън ще обяви допълнителна помощ от 800
Коментари Харесай

Зеленски не убеди Байдън за въвеждането на забранена зона за полети над Украйна

Американският президент Джо Байдън ще разгласи спомагателна помощ от 800 милиона $ за сигурност на Украйна, само че позицията му за " зона, неразрешена за полети " не се е трансформирала след апела на украинския му сътрудник Володимир Зеленски към Конгреса на Съединени американски щати, оповестява Белият дом, представен от " Ройтерс ".

Байдън ще отговори на забележките на Зеленски в идната си тирада, съобщи чиновник на Белия дом. Той също по този начин възнамерява да посочи в детайли финансирането, което ще пристигна от законопроекта за големи разноски, подписан от Байдън в закон, който включва 13,6 милиарда $ нова помощ за Украйна. Новото финансиране ще обезпечи спомагателна филантропична и икономическа помощ, а към половината от пакета помощ ще бъде употребен за разполагане на войски в района и изпращане на отбранително съоръжение в Украйна.

В обръщението си към Конгреса Зеленски съпостави продължаващите офанзиви в Украйна с японската офанзива против Пърл Харбър, която въвлече Съединените щати във Втората международна война, и помоли законодателите и непосредствено Байдън за повече помощ.

" Това е гнет, който Европа не е виждала от 80 години, и ние желаеме живота си и отговор на този гнет от целия свят. Толкова доста ли е желаеме? Да създадем зона, неразрешена за полети над Украйна, с цел да спасим хората? ", запита риторично той.

" Ако това е прекалено много, ние предлагаме опция. Знаете от какъв тип отбранителни системи се нуждаем ", добави Зеленски.

Байдън предизвести, че основаването на " зона, неразрешена за полети " над Украйна ще докара до Трета международна война, а Пентагонът отхвърли претенции за изпращане на изтребители МиГ-29 в Украйна.

var width = window.innerWidth || document.documentElement.clientWidth || document.body.clientWidth; window.googletag = window.googletag || {cmd: []}; googletag.cmd.push(function() { googletag.defineSlot(`/401112551/m.fakti_post_2`, [[728, 90], [300, 100], [660, 250], [750, 200], [336, 280], [300, 250], [320, 50], [600, 250], [300, 600], [300, 75], [320, 100], [750, 300]], `div-gpt-ad-1646992589137-0`).addService(googletag.pubads()); googletag.pubads().enableSingleRequest(); googletag.pubads().collapseEmptyDivs(); googletag.enableServices(); }); googletag.cmd.push(function() { googletag.display(`div-gpt-ad-1646992589137-0`); });

По-рано през днешния ден и Русия, и Украйна обявиха, че има благоприятни условия за компромис при договарянията три седмици след съветското нахлуване, което до момента не съумя да смъкна украинското държавно управление.

Вчера Белият дом заяви, че Байдън ще пътува до Брюксел за срещата на върха на НАТО на 24 март по отношение на съветската инвазия в Украйна, която Москва назовава " специфична военна интервенция ".

Байдън ускори глобите, наложени на Русия през последните дни. Той разгласи възбрана за импорт на съветски нефт и други енергийни източници.

Вчера Сенатът на Съединени американски щати одобри единомислещо резолюция, осъждаща съветския президент Владимир Путин като военнопрестъпник.

Организацията на обединените народи пресмята, че досега от войната в Украйна са избягали към 3 милиона души, най-вече дами и деца.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР