Американският президент Джо Байдън публикува проект за бюджетен план за

...
Американският президент Джо Байдън публикува проект за бюджетен план за
Коментари Харесай

Байдън представи проекта за следващия бюджет. По-високи данъци за богатите

Американският президент Джо Байдън разгласява план за бюджетен проект за фискалната 2023 година, в който залага по-високи налози за богатите, по-ниски дефицити на федералните управляващи и по-голямо финансиране за секторите сигурност, обучение, публично опазване на здравето и жилищна политика. Това оповестиха международните организации, представени от Българска телеграфна агенция.

Байдън предлага общо 5,8 трилиона $ федерални разноски през фискалната 2023 година, започваща през октомври. Това е по-малко от плануваното да бъде изразходвано през настоящата финансова година, преди законопроектът за спомагателните разноски да бъде подписан по-рано през март, напомня Асошиейтед прес.

Планираният недостиг в новия бюджетен проект е 1,15 трилиона $.

Бюджетът планува инфлация от 4,7 % за актуалната година и 2,3 % през 2023 година, което ще бъде спад в съпоставяне със 7 % през 2021 година.

За бранш " защита " ще бъдат отделени 795 милиарда $, като 6,9 милиарда $ ще бъдат ориентирани към европейската самодейност за въздържане, за НАТО и за битка с съветската експанзия, както и 1 милиарда $ за Украйна, добавя Франс прес. 915 милиарда $ ще бъдат изразходвани за вътрешни държавни стратегии, а останалата част от разноските ще отиде за наложителни заплащания като обществено обезпечаване, здравноосигурителни стратегии и обслужване на годишните дългови и лихвени заплащания по държавния дълг.

Предлаганите по-високите налози ще усилят приходите на хазната с 361 милиарда $ за интервал 10 години и ще се ползват единствено за най-богатите 0,01 % от семействата. Предложеният проект включва още 1,4 трилиона $ доходи, събрани през идващото десетилетие посредством други данъчни промени.

Сред данъчните промени е и нарастване до 28 % на корпоративния налог и повишаване на самостоятелните ставки, като най-високата ще стане 39,6 %.

Предложението включва най-малко 20 % налог за семействата с приходи от и над 100 милиона $, сходно на предлагането, което демократите започнаха да разискват в Конгреса в края на предходната година.

" Бюджетите са изявяване на полезности ", сподели Байдън и добави че бюджетният проект, който разгласява, изпраща ясно обръщение, че " ние ценим фискалната отговорност, сигурността и сигурността вкъщи и по света, както и вложенията, нужни с цел да продължим справедливия си напредък и да изградим по-добра Америка ".

Бюджетът на Байдън планува понижаване на годишните дефицити с повече от 1 трилион $ през идващото десетилетие. Тези понижения ще бъдат реализирани значително посредством по-високи налози и прекъсване на разноските по стратегиите за подкрепяне, свързани с епидемията от ковид.

В основата на бюджетния проект е прогнозата, че стопанската система ще се върне към естественото си положение през идната година след невижданите разноски, свързани с пандемията и инфлацията.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР