Американският президент Джо Байдън приключи 4-дневното си посещение на остров

...
Американският президент Джо Байдън приключи 4-дневното си посещение на остров
Коментари Харесай

Байдън се срамува от английската жилка в произхода си

Американският президент Джо Байдън завърши 4-дневното си посещаване на остров Ирландия, което мина главно под знака на връщането към ирландските му корени, с които доста се гордее.

Вестник " Таймс " обаче разгласява изявление с негов братовчед, живеещ в британското графство Съри, който твърди, че Байдън е толкоз ирландец, колкото е и англичанин.

От момента на кацането му в Белфаст, Джо Байдън непрестанно изтъкваше дълбоката му връзка с " Изумрудения остров ", даже съобщи в ирландския парламент в Дъблин: „ Аз съм вкъщи “. Проявата на такава социална обвързаност към Ирландия обаче подразни негов братовчед, 77-годишният Ралф Байдън, който живее в градчето Кобъм в британското графство Съри, написа " Таймс ".

В изявление за вестника Ралф споделя: „ Усещам, че той се пробва да избегне колкото се може повече контактите с която и да е част от британската страна на фамилията си. Да бъдеш ирландец е доста по-секси за американските гласоподаватели и той натъртва на това, макар че е една осма ирландец “.

Ралф Байдън добавя: „ Не мога да схвана ирландската му привързаност, наподобява малко неуместно. Ако желае да насърчи мира сред протестанти и католици, съгласно мен, е добре да приказва и за ирландското и за английското си завещание. Но разбирам, че той има над 30 милиона ирландски американци в страната си, чиито гласове ще му трябват следващата година “.

" Таймс " напомня, че английският министър председател Риши Сунак е посрещнал Джо Байдън на летището в Белфаст, само че не е било проведено снимане на сърдечно здрависване при сходни условия, а на следящия ден те бързо са се разделили след 30-минутната им среща на чай в хотела на Байдън.

" Не знам дали Байдън се пробва да злепостави Сунак, само че си представям, че той не е впечатлен от това, че Англия следва Брекзит ", споделя Ралф Байдън.

" Таймс " напомня, че бащата на Джо Байдън - Джоузеф Байдън Старши, е с британски и ирландски корени. Вестникът също загатва, че преди време Джо Байдън е разказал собствен спомен като дете, когато негова ирландска вуйна му споделила: „ Баща ти не е неприятен човек. Той просто е англичанин “.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР