Американският президент Джо Байдън предупреди, че изработените в Китай превозни

...
Американският президент Джо Байдън предупреди, че изработените в Китай превозни
Коментари Харесай

Байдън видя заплаха в китайските автомобили

Американският президент Джо Байдън предизвести, че направените в Китай транспортни средства може да крадат чувствителни данни на американците и сериозната инфраструктура. В тази връзка Белият дом разгласи, че ще стартира следствие над „ обвързваните “ коли, които съдържат технология от Китай.

„ Наредих на министъра на търговията да организира следствие на обвързваните коли с технология, идваща от страни, представляващи терзание и да се подхващат дейности “, споделя Байдън, представен от The Register. В изказването е записано, че би трябвало да се вземат ограничения в тази връзка заради очевидни аргументи. Днешните коли са свързани към други системи, като телефони, навигационни системи, сериозна инфраструктура и към фирмите, които са ги основали. Становището на Байдън е, че събираните данни биха могли да бъдат изпращани към Китай. Което на собствен ред да заплаши националната сигурност на Съединени американски щати.

В допълнение към горното, Белият дом припомня, че тези коли могат да бъдат достигани отдалечено или деактивирани до момента в който са в придвижване. Официалната позиция на Байдън е, че Китай желаят посредством противозаконни практики да преобладават на автомобилния пазар. Според него, те наводняват американския пазар с сходни возила. „ Няма да разреша това да се случи “, добавя Байдън.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР