Американският президент Джо Байдън поздрави в телефонен разговор днес Луиз

...
Американският президент Джо Байдън поздрави в телефонен разговор днес Луиз
Коментари Харесай

Джо Байдън, Олаф Шолц, Макрон поздравиха Лула да Силва за победата му на президентските избори в Бразилия

Американският президент Джо Байдън поздрави в телефонен диалог през днешния ден Луиз Инасио Лула да Силва за успеха му на президентските избори в Бразилия , заяви Белият дом в изказване, представено от Ройтерс.

Байдън и Лула разискаха мощните връзки сред страните си и се ангажираха да продължат да работят като сътрудници за превъзмогване на общите провокации, добави Белият дом.

Германският канцлер Олаф Шолц също е поздравил по телефона Лула да Силва за изборната му победа. " Двамата водачи се договориха да задълбочат връзките сред двете страни ", заяви държавен представител.

По-рано денем Шолц написа в Туитър, че чака с неспокойствие да си сътрудничи с Лула, изключително по тематики като търговията и опазването на климата.

" Чаках с голямо неспокойствие този миг ", съобщи френският президент Еманюел Макрон, поздравявайки Лула за успеха.

" Поздравления! ", обърна се Макрон към индивида, трансформирал се в емблема на бразилската левица. " Това е страхотна вест за нас ", споделя той във видеоклип с фрагменти от диалога, оповестен в профила му в Туитър.

" Трябва да ви кажа, че чаках с огромно неспокойствие този миг, с цел да можем да дадем нов подтик на стратегическо партньорство, което е на висотата на историята ни и провокациите, които ни чакат ", добави Макрон.

Френският президент имаше много обтегнати връзки със противника на Лула да Силва - сегашния бразилски държавен глава Жаир Болсонаро, напомня Франс прес.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР