Американският президент Джо Байдън поздрави сръбския държавен глава Александър Вучич

...
Американският президент Джо Байдън поздрави сръбския държавен глава Александър Вучич
Коментари Харесай

Дипломация! Байдън поиска от сръбския президент да признае Косово

Американският президент Джо Байдън поздрави сръбския държавен глава Александър Вучич за националния празник на Сърбия 15 февруари и изиска от него да постави старания за реализиране на всеобхватно съглашение за нормализиране на връзките с Косово, оповестяват сръбските вестници.

" От името на американския народ адресирам сърдечни поздравления до Вас и съгражданите ви във връзка националния празник на Сърбия 15 февруари.

Съединени американски щати " остават непоколебими " в поддръжката за европейската интеграция на Сърбия, осъществяването на промените и постигането на всеобхватно съглашение за нормализиране на връзките с Косово, съглашение, " което е фокусирано върху взаимното признание " на двете страни.

" Силата на нашите връзки се основава на дълбоката история на връзките сред нашите два народа, които водиха война като съдружници в двете международни войни. Ценим и близкото си съдействие в битката срещу пандемията от ковид, до момента в който дружно се изправяме пред това световно невиждано предизвикателство ", написа в приветственото писмо.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР