Американският президент Джо Байдън отправи остри критики към Русия и

...
Американският президент Джо Байдън отправи остри критики към Русия и
Коментари Харесай

Байдън: Русия отправя безотговорни ядрени заплахи

Американският президент Джо Байдън насочи остри рецензии към Русия и нейния президент, откакто тази заран Владимир Путин разгласи частична готовност и заплаши Запада с нуклеарно оръжие. В речта си пред Генералната асамблея на Организация на обединените нации Байдън още веднъж назова нахлуването на съветските войски в Украйна като " нелегално и неразумно ".

„ Постоянен член на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации нахлу в своята съседка, пробвайки се да изтрие суверенна страна от картата. Русия нахално наруши главните правила на Хартата на Организация на обединените нации “, съобщи Байдън иобвини Путин, че е предизвикал „ брутална, ненужна война “.

„ Тази война е за заличаване на правото на Украйна да съществува като държава и правото на Украйна да съществува като народ - сподели американският президент. - Където и да сте, където и да живеете, в каквото и да вярвате… Случващото се би трябвало да смрази кръвта ви. “

Щом това може да се случи на Украйна, може да се случи и на вас, обърна се Байдън към присъстващите. „ Ако страни могат да преследват своите имперски упоритости без последици, тогава излагаме на риск всичко, което тази институция (ООН) съставлява. Всичко “, сподели Байдън, добавяйки, че една страна „ не може да завземе територията на друга със мощ “.

„ Украйна има същите права, като всяка суверенна страна. Ние ще бъдем солидарни с Украйна, която ще бъде солидарна против експанзията на Русия. И точка. "

Байдън взе отношение и по един от най-тревожните моменти в днешната тирада на Путин - когато той загатна за опцията за потребление на нуклеарни оръжия във войната.

„ Ядрена война не може да бъде извоювана и в никакъв случай не би трябвало да се води “, съобщи той и упрекна Русия в „ отправяне на безотговорни нуклеарни закани “.

Според него Москва подценява съглашението за неразпространение на нуклеарно оръжие и организира „ невиждано във връзка с нуклеарното струпване без никаква бистрота “.

Байдън съобщи също по този начин, че е време да се промени методът, по който се работи в Организация на обединените нации, в това число посредством разширение на Съвета за сигурност, който сега е с пет непрекъснати страни-членки (Китай, Съединени американски щати, Франция, Руся и Великобитания).

„ Смятам също по този начин, че е пристигнало времето тази институция да стане по-приобщаваща, с цел да може по-добре да отговори на потребностите на днешния свят. Членовете на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации, в това число Съединени американски щати, би трябвало поредно да поддържат и пазят Хартата на Организация на обединените нации и да се въздържат от потребление на правото на несъгласие, с изключение на в редки, изключителни обстановки - сподели той. - Ето за какво Съединени американски щати поддържат увеличението на броя на непрекъснатите и непостоянните представители на Съвета. Това включва непрекъснати места за тези народи. Ние от дълго време поддържаме да има непрекъснати места и за страни от Африка, Латинска Америка и Карибите. “

Байдън приключи речта си пред Организация на обединените нации с апел за единение, в който не загатна нито Русия, нито Украйна.

„ Нека още веднъж да бъдем дружно, да обявим безпогрешната решителност. Нациите по света към момента са обединени “, сподели Байдън и добави: „ Ние отстояваме полезностите на Хартата на Организация на обединените нации. Ние към момента имаме вяра, че като работим дружно, можем да огънем дъгата на историята към по-свободен и по-справедлив свят за всички наши деца, макар че никой от нас не го е постигнал изцяло. Ние не сме пасивни очевидци на историята. Ние сме създателите на историята. Ние можем да създадем това, ние би трябвало да го създадем, за себе си и за нашето бъдеще. За човечеството “.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР