Американският президент Джо Байдън остро разкритикува щатите, в които беше

...
Американският президент Джо Байдън остро разкритикува щатите, в които беше
Коментари Харесай

Джо Байдън нарече отмяната на задължителното носене на маски „неандерталщина“

Американският президент Джо Байдън остро разкритикува щатите, в които беше взето решение рестрикциите против разпространението на ковид да отпаднат.

„ Точно в този момент – когато сме на ръба фундаментално да понижим заплахата, която това заболяване съставлява за обществото, в този момент – когато към този момент имаме ваксини и ни трябва само малко време, с цел да ги разпространим – последното нещо от което имаме потребност е сходно неандертално мислене, че всичко към този момент е наред и рестрикциите може да отпаднат. Маските към момента са от огромно значение, мисля, че всички разбирате от какъв брой огромна изгода са ни те “, съобщи Байдън по време на регулярна конференция, представен от Си Ен Би Си.

Той беше помолен да разяснява решението на губернаторите на щатите Тексас и Мисисипи – и двамата представители на опозиционната Републиканска партия – които оповестиха, че обмислят да отстранен съвсем всички ограничавания против бизнеса, както и да анулират наложителното носене на маски на закрити пространства. Вместо това ограниченията ще работят единствено като рекомендации, а не като отговорности. Очаква се смяната да влезе в действие на 10 март.

В отговор Тейт Рийвс, губернатор на Мисисипи, съобщи, че жителите на неговия щат нямат потребност някой различен да взема решения вместо тях. „ Тъй като случаите на COVID-19 се намаляват, ние подхващаме ограничения. Трябва да се доверяваме на американците, не да ги наскърбяваме “, написа той в профила си в Twitter.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР