Американският президент Джо Байдън определи руската инвазия в Украйна като

...
Американският президент Джо Байдън определи руската инвазия в Украйна като
Коментари Харесай

Байдън: Действията на руските войски в Украйна са геноцид

Американският президент Джо Байдън дефинира съветската инвазия в Украйна като геноцид.

На събитие в щата Айова Байдън уточни, че опцията на американците да си купуват гориво не би трябвало да зависи от това " дали деспот афишира война и прави геноцид на другия завършек на света ".

След това той посочи, че умишлено е употребявал термина геноцид за протичащото се в Украйна.

" Нарекох го геноцид, тъй като става все по-ясно, че Путин се пробва да унищожи концепцията за това да можеш да си украинец. Доказателствата се усилват. Появяват се още свидетелства за безусловно ужасяващите неща, които руснаците са направили в Украйна. Тепърва ще научаваме още за разрушенията. Ще оставим на юристите да решат в интернационален проект дали дава отговор на квалификацията, само че за мен сигурно наподобява по този метод ", безапелационен беше американският президент.

Досега Байдън беше наричал съветския държавен глава Владимир Путин военнопрестъпник, само че в никакъв случай не беше заявявал, че съветската инвазия в Украйна е геноцид, напомнят Ройтерс и „ Гардиън “.

Истински думи на същински водач - по този начин дефинира украинският президент Володимир Зеленски изявлението на американския държавен глава. Да бъдат наричани нещата с същинските им имена е основно за опълчване на злото, написа още Зеленски в обществената мрежа Туитър.

Той добави, че украинските управляващи са признателни за предоставената до момента американска помощ, само че незабавно се нуждаят от още тежко въоръжение, с цел да предотвратят нови съветски зверства.

Междувременно украинският външен министър Дмитро Кулеба разяснява изказванията на съветския президент Владимир Путин, че мирните договаряния сред Киев и Москва са в задънена улица.В изявление за американската телевизия Пи Би Ес украинският първи посланик съобщи:

" Не мисля, че сега може да бъде подписано съглашение, до момента в който виждаме по какъв начин Русия развива офанзивната си интервенция в Донбас. Мисля, че моментът за договаряния ще бъде след края на борбата за Донбас, когато и двете страни ще са наясно с вероятностите за тази война ".

Той още веднъж настоя на Украйна да бъдат предоставени оръжията, от които има потребност, а на Русия да бъдат наложени сурови наказания, както и да има финансова помощ за украинската стопанска система.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР