Американският президент Джо Байдън обяви нова военна помощ за Украйна

...
Американският президент Джо Байдън обяви нова военна помощ за Украйна
Коментари Харесай

САЩ изпращат нови 3 млрд. долара на Украйна за оръжия и боеприпаси

Американският президент Джо Байдън разгласи нова военна помощ за Украйна в размер на близо 3 милиарда $ . Новият пакет е най-големият, възложен от Вашингтон на Киев от началото на войната, и беше разгласен на, който съответствува с навършването на шест месеца от началото на съветската инвазия.

“През последните шест месеца украинците въодушевиха света с изключителната си храброст и отдаденост на свободата. Те устояват уверено пред лицето на пълномащабното навлизане на Русия ”, се споделя в на Джо Байдън, оповестено на 24 август.

“Съединените американски щати поддържат народа на Украйна в продължаващата му битка в отбрана на суверенитета си. ”

Допълнителната помощ в размер на 3 милиарда $ “ще разреши на Украйна да си набави системи за противовъздушна защита, артилерийски системи и муниции, системи за отбрана от дронове и радари, с цел да може да продължи да се пази и отсега нататък ”, се показва в известието.

От встъпването в служба на Джо Байдън Съединени американски щати са дали към 10,6 милиарда $ за военна помощ на Украйна, напомня Ройтерс. Новата помощ е част от пакета на стойност 40 милиарда $, утвърден от Конгреса през май.
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР