Американският президент Джо Байдън обвини руския си колега Владимир Путин

...
Американският президент Джо Байдън обвини руския си колега Владимир Путин
Коментари Харесай

Байдън с ново сериозно обвинение към Кремъл

Американският президент Джо Байдън упрекна съветския си сътрудник Владимир Путин в опити за вмешателство в изборите за Конгрес следващата година и предизвести, че е кадърен да разгласи война на Русия, в случай че хакерските атаки против Америка продължат.

Русия популяризира дезинформация продължава да прави хакерски атаки в опит да повлияе на изборите за Конгрес през 2022, съобщи Джо Байдън в тирада пред представители на американските разследващи служби.

Байдън предизвести, че в случай че Съединените щати стартират същинска, въоръжена война с друга огромна мощ, тя ще е резултат точно от сериозна хакерска атака против страната. Президентът също по този начин се похвали, че американското разузнаване е по-добро от съветското.

" Отдавна имам взимане предоставяне със международни водачи, а след известно време опознаваш всеки човек. Путин знае, че ние сме по-добри от екипа му. И това го тревожи извънредно. Дори малко да преувеличава опциите ни, това е добре за нас ", уточни Байдън.

В същото време в Конгреса се състоя първото чуване на специфичната комисия, основана да проверява щурма на Капитолия на 6 януари. Четирима от служителите на реда, взели участие в конфликтите с поддръжниците на някогашния президент Тръмп, които нахлуха в постройката, описаха събитията като сцена от средновековно полесражение.

Единият от разпитваните служители на реда съобщи:

" Физическото принуждение, на което бяхме подложени, беше ужасяващо и унищожително. Колегите ми и аз бяхме удряни, ритани, бутани, пръскани с химически дразнители и даже заслепявани с нездравословни за очите лазери. Развилнялата се навалица явно възприемаше нас, чиновниците на реда, които по подигравка на ориста би трябвало ги пазиме, като спънка към опита ѝ за бунт. "

" Спомням си, че си помислих, че тук ще си умра, " съобщи различен от чиновниците на реда, бършейки сълзите си. Трети акцентира какъв брой е ядосан на продължаващите опити да се омаловажат обстоятелствата.

Половин година след щурма на Капитолия, са осъществени над 530 ареста по случая, само че работата на проверяващата Комисия продължава да е обект на политически разногласия.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР