Американският президент Джо Байдън обмисля посещение в Израел в знак

...
Американският президент Джо Байдън обмисля посещение в Израел в знак
Коментари Харесай

Байдън обмисля посещение в Израел в знак на солидарност

Американският президент Джо Байдън обмисля посещаване в Израел в символ на поддръжка за страната след офанзивата от „ Хамас “, заяви Politico.

Военните разгласяват поредност от видеоклипове, показващи удари в линията Газа

Двама чиновници споделиха, че Байдън може да кацне в Израел още тази седмица, само че прибавиха, че пътуването може да не се случи скоро или изобщо. Според тях визитата зависело от обстановката със сигурността в Израел и положението на война, която бързо излиза отвън надзор, във връзка със сухопътна инвазия в Газа.

Снимка: Ройтерс

Израелският министър председател Бенямин Нетаняху предложения Байдън да посети Израел, когато двамата разговаряха в събота, споделиха публични лица, като един от тях сподели, че администрацията на американския президент „ претегля “ офертата.

Изненадващото нахлуване на групировката на 7 октомври стартира по време на огромния еврейски празник Симхат Тора

Байдън е споделил, че има интерес да отиде, защото наличието му ще показва мощна поддръжка на Съединени американски щати, откакто „ Хамас “ умъртви повече от 1300 израелци и взе към 150 заложници, в това число американци.

Адриен Уотсън, представител на Съвета за национална сигурност, сподели, че „ нямаме ново пътешестване за оповестяване “, само че не отхвърли, че пътуването е в развой на обсъждане.

Сътрудниците на Белия дом означават, че Байдън е правил дръзки пътувания и преди, а точно визитата му в Киев през февруари. Това посещаване беше считано за един от акцентите в неговото президентство.

Но до момента в който пътуването до столицата на Украйна включва скрито 10-часово пътешестване с трен, пътуването до Израел в прочут смисъл би било още по-сложно.

Снимка: Ройтерс

Още през февруари Съединени американски щати оповестиха на Русия да не се намесва в пътуването и Москва не се опита да спре президента, макар че сирените за въздушна паника се включиха, до момента в който Байдън и Володимир Зеленски вървяха по улиците на Киев.

Не се показва дали задачата е била „ Хизбула “, само че израелската войска сподели, че е блъснала цел на групировката

„ Хамас “, формация, която Съединените щати дефинираха като терористична организация, е по-вероятно да нанесе провокативен удар против пътуващ президент, съгласно един от чиновниците.

Дебатът за пътуването е и на фона на възходящото безпокойствие на администрацията на Байдън по отношение на влошаващата се филантропична рецесия в Газа.

Всичко това е на фона на очакващата се сухопътна атака от страна на Израел в линията Газа.

Следете всички събития в нашия онлайн репортаж:

Следете всички събития в този онлайн репортаж
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР