Американският президент Джо Байдън не подкрепя израелска военна окупация на

...
Американският президент Джо Байдън не подкрепя израелска военна окупация на
Коментари Харесай

САЩ казват, че не подкрепят израелската окупация на Газа след войната

Американският президент Джо Байдън не поддържа израелска военна окупация на Ивицата Газа след края на войната Израел-Хамас, сподели представител на Белия дом.

Байдън има вяра, че „ повторната окупация на Газа от израелските сили не е вярното нещо “, сподели пред кореспонденти във вторник представителят на Белия дом по националната сигурност Джон Кърби.

Продължете да четете

лист от 3 детайла. Повече от месец без вода, храна и опазване на здравето в Газа Израелската война в Газа ли е най-смъртоносният спор за децата в съвремието? Обръщението на Байдън към американските араби и мюсюлмани „ проваляне “ на фона на войната в Газа завършек на списъка

Коментарите идват ден откакто израелският министър председател Бенямин Нетаняху загатна, че Израел ще поеме контрола върху сигурността в Газа след войната.

Израел ще поеме отговорност за сигурността за „ неустановен интервал “, сподели той пред ABC News в понеделник.

„ Когато нямаме тази отговорност за сигурността, това, което имаме, е изригването на терора на Хамас в мащаб, който не можем да си представим “, сподели той.

Кърби сподели във вторник, че „ би трябвало да има здравословен набор от диалози за това по какъв начин наподобява следконфликтната Газа и по какъв начин наподобява ръководството “.

„ Това, за което сме безусловно съгласни с нашите израелски сътрудници, е по какъв начин не може да наподобява и не може да наподобява по този начин, както изглеждаше на 6 октомври “, добави Кърби.

Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън по-рано сподели, че би било „ неточност “ Израел да окупира Газа.


Израел стартира въздушна и сухопътна атака против Хамас, откакто въоръжената формация извърши смъртоносна офанзива в Южен Израел предишния месец, убивайки 1400 души, съгласно израелски публични лица, и вземайки повече от 230 други за заложници.

Бомбардирането на Газа от Израел е умъртвило минимум 10 328 души, в това число 4 237 деца, съгласно палестинските здравни управляващи.

Както Израел, по този начин и Хамас отхвърлиха възходящия интернационален напън за преустановяване на огъня. Израел споделя, че Хамас първо би трябвало да освободи заложниците. Хамас споделя, че няма да ги освободи или да спре да се бие, до момента в който Газа е атакувана.

Израелските сухопътни войски се бият с палестинските бойци в Газа повече от седмица, разрязвайки територията на половина и обкръжавайки град Газа.

Израелският боен представител Даниел Хагари сподели, че сухопътните сили на страната „ сега са ситуирани в сухопътна интервенция в дълбините на град Газа и оказват огромен напън върху Хамас “.

Израел отприщи нова вълна от удари в линията Газа във вторник, до момента в който още стотици палестинци избягаха от град Газа на юг.

Някои пътуваха на магарешки колички, множеството пешком, някои бутаха възрастни родственици в инвалидни колички, всички очевидно изтощени. Мнозина нямаха нищо с изключение на облеклата на гърба си.

Стотици хиляди палестинци се вслушаха в израелските заповеди да се насочат към южната част на Газа, отвън пътя на наземното нахлуване. Много други се опасяват да го създадат, защото израелските войски управляват част от маршрута север-юг.

Но бомбардирането на юга също продължи.

В град Дейр ал-Балах избавителни служащи извадиха минимум четирима мъртви и няколко ранени деца от останките на сплескана постройка, споделиха очевидци. „ Дъщеря ми “, изкрещя една жена, до момента в който тичаше зад тях.

Израелска въздушна офанзива унищожи няколко къщи рано във вторник в Хан Юнис. Най-малко пет тела - в това число три мъртви деца - бяха извадени от руините, заяви организация Асошиейтед прес.

Успоредно с бомбардировките, Израел наложи блокада на Газа, като строго ограничи достъпа до храна, вода и електричество и прекъсна доставките на гориво за повече от 2,3 милиона души, хванати в капан в изолирания анклав.

Малко количество помощ е влезнало през Граничен контролно-пропусквателен пункт Рафа с Египет, само че ръководителят на Организация на обединените нации Антонио Гутериш назова тази помощ „ струйка “ помощ против „ океан “ от потребност.

Във вторник Международният комитет на Червения кръст (МКЧК) съобщи, че филантропичен ескорт, пренасящ медицински консумативи до болница Ал-Шифа, е бил обстрелван в град Газа, като водачът е получил леки пострадвания.

МКЧК не разпознава източника на пожара.

контролно-пропусквателен пункт Рафа беше затворен през уикенда, откакто израелските сили бомбардираха кола за спешна помощ, пътуваща към Граничен контролно-пропусквателен пункт.


Източник: Ал Джазира и осведомителни агенции
Източник: aljazeera.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР