Американският президент Джо Байдън не изключи вариант да последва руска

...
Американският президент Джо Байдън не изключи вариант да последва руска
Коментари Харесай

Байдън остава скептичен по въпроса за изтеглянето на Русия от границата с Украйна

Американският президент Джо Байдън не изключи вид да последва съветска инвазия в Украйна, макар уверенията на Москва, че не възнамеряват такава. Според него подобен ход би довел до ненужна гибел и опустошение. На този декор през днешния ден в Украйна означават оповестения за нов народен празник - Ден на единството.

Джо Байдън съобщи, че от началото на рецесията Вашингтон има ясна и поредна позиция по отношение на Москва - вратата за договаряния е отворена, само че и при съветска офанзива против Украйна, Съединените щати имат подготвеност за бърз и съдбоносен отговор.

Остана песимистичен по въпроса с оповестеното от съветското министерство на защитата евакуиране на част от войските, ситуирани по границата с Украйна.

Това звучи добре, само че нямаме удостоверение, че е действителност. Нямаме доказателства, че съветските войски са се върнали в поделенията си. За нас в този миг те не престават да съставляват действителна заплаха. Русия продължава да има 150 000 военни, ситуирани по границата с Украйна. А инвазия остава изцяло допустима. Съединените щати и НАТО не са опасност за Русия. Украйна не е опасност за Русия. Нито ние, нито съдружниците от НАТО имаме ситуирани оръжия в Украйна. Нямаме и проекти да разполагаме такива, сподели Джо Байдън, президент на Съединени американски щати.

На този декор американски военни бяха дислоцирани в Полша, а съветски направиха учения в Беларус. Американските служби твърдяха, че 16 февруари ще бъде датата на съветската инвазия. Москва и през днешния ден отхвърли това да е истина. Украинският президент Володимир Зеленски разгласи днешния ден за нов народен празник - Деня на единството, и насочи особено видеообръщение.

Обединени сме от желанието да живеем, да живеем в мир, да имаме умерено и щастливо всекидневие със своите фамилии, родители и деца. Имаме цялостното право на това, тъй като ние сме и вкъщи - в Украйна. Никой не обича дома ни колкото нас и никой не може да го отбрани по този начин, както ние, сподели Володимир Зеленски, президент на Украйна.

Днес и на следващия ден министрите на защитата от НАТО ще разискват в Брюксел обстановката със сигурността в Украйна и района.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР