Американският президент Джо Байдън, който през ноември става на 80

...
Американският президент Джо Байдън, който през ноември става на 80
Коментари Харесай

Байдън обяви, че има намерение да се кандидатира на изборите през 2024 г.

Американският президент Джо Байдън, който през ноември става на 80 години, съобщи през вчерашния ден, че има желание да се кандидатира за втори мандат през 2024 г, само че още не е взел дефинитивно решение, съобщи Франс прес, представени от Българска телеграфна агенция.

Запитан по въпроса в изявление по телевизионния канал Ем Ес Ен Би Си, демократът сподели, че за момента не е решил, тъй като в случай че го разгласи, ще последват цяла поредност от условия и „ ще би трябвало да се държа като претендент “.

Байдън сподели, че брачната половинка Джил поддържа повторното му явяване на избори за президент. „ Съпругата ми счита, че вършим нещо доста значимо и не би трябвало да се отхвърлям от това “, сподели Байдън, откакто за малко беше замълчал.

Президентът към този момент беше оповестил „ желанието “си да се кандидатира още веднъж, само че остана колеблив.

Байдън е най-възрастният президент, избиран в миналото в Съединени американски щати. Той навършва 80 години на 20 ноември. В началото на възможния си втори мандат той ще е на 82 години, а в края му - на 86.

Неговата възраст постоянно подхранва спекулации евентуално ли е да се яви на избори още веднъж.

Байдън и Демократическата партия се готвят да преминат теста на междинните избори на 8 ноември, които обичайно са сложни за настоящия президент.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР