Американският президент Джо Байдън кацна в Рим, където ще се

...
Американският президент Джо Байдън кацна в Рим, където ще се
Коментари Харесай

Първа стъпка от европейския тур: Джо Байдън кацна в Рим

Американският президент Джо Байдън кацна в Рим, където ще се срещне с папа Франциск и с френския президент Еманюел Макрон преди да вземе присъединяване в срещи на Г-20, съобщи Франс прес.

След това байдън ще отпътува за Шотландия, където ще взе участие в конференцията на Организация на обединените нации за климата КОП26.

Байдън има през днешния ден планувана визита при папа Франциск във Ватикана, отбелязва ДПА. След срещата с папата американският водач ще договаря с италианското държавно управление.

Утре Байдън възнамерява да взе участие в срещата на Г-20.

В понеделник президентът на Съединени американски щати ще отпътува за шотландския град Глазгоу, където ще бъде извършена срещата на Организация на обединените нации за климата КОП26. По време на срещата на Г-20 се чака Байдън да организира и двустранни договаряния, в това число и с френския президент Еманюел Макрон.

Малко преди да отлети за Европа, Байдън насочи изялвление, обвързвано с преврата в Судан. Той прикани суданските военни водачи неотложно да освободят арестуваните и да възстановят институциите на преходното ръководство.

" Събитията от последните дни са сериозна спънка, само че Съединени американски щати ще продължат да поддържат хората в Судан и тяхната ненасилствена битка за прогрес в постигането на задачите на суданската гражданска война ", означи Байдън.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР