Американският президент Джо Байдън е обсъдил с руския президент Владимир

...
Американският президент Джо Байдън е обсъдил с руския президент Владимир
Коментари Харесай

Байдън към Путин: САЩ са готови и за дипломация, и за други сценарии

Американският президент Джо Байдън е разискал с съветския президент Владимир Путин увеличението на съветските сили по границата с Украйна. Байдън също по този начин е декларирал на Путин, че Съединени американски щати са подготвени както за дипломатическо взаимоотношение с Русия, по този начин и за други сюжети. Това оповестиха от Белия дом.

Байдън е предизвестил, че Съединени американски щати ще дадат съдбоносен и бърз отговор при положение, че Русия нахлуе в Украйна.

„ Байдън ясно даде да се разбере на президента Путин, ча въпреки Съединени американски щати да остават подготвени за дипломатическо взаимоотношение в цялостна съгласуваност с нашите съдружници и сътрудници, ние в същата степен сме подготвени и за други сюжети ", се споделя в изказването.

Според американски чиновник, представен от медиите, Съединени американски щати правят оценка извършения през днешния ден над един час диалог сред двамата президенти като професионален и логичен.

Разговорът сред президентите на Русия и Съединени американски щати Владимир Путин и Джо Байдън завърши в 12:06 часа вашингтонско време (19:06 наше време).

Според американската страна той е траял повече от час. Американският водач организира диалога от резиденцията си в Кемп Дейвид, щата Мериленд.

Както заяви по-рано съветският президентски представител Дмитрий Песков, самодейността за диалога е на Вашингтон, а поръчката бе предшествана от документално послание от американска страна.

Преди това президентите на Русия и Съединените щати организираха телефонен диалог в края на предходната година. На 7 декември те разговаряха посредством видеоконферентна връзка. Първата среща лице в лице сред Путин и Байдън като държавни глави се състоя в Женева през юни 2021 година /БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР