Американският президент Джо Байдън е добавил посещение в Полша към

...
Американският президент Джо Байдън е добавил посещение в Полша към
Коментари Харесай

Байдън в Брюксел и Варшава

Американският президент Джо Байдън е добавил посещаване в Полша към идната си обиколка в Европа, оповестиха от Белия дом. Байдън ще посети първо Брюксел, откакто отпътува в сряда от Вашингтон.

Според пресссекретаря на Белия дом Джен Саки в петък Джо Байдън ще посети Полша, където е планувана среща с президента Анджей Дуда.

Байдън ще бъде в Брюксел на 24 март за присъединяване в срещата на върха на НАТО и в съвещанието на Европейския съвет.

За през днешния ден той възнамерява да проведе  диалози с френския президент Еманюел Макрон, с немския канцлер Олаф Шолц, с италианския министър председател Марио Драги и с английския министър председател Борис Джонсън, „ с цел да обсъдят координираните им отговори на непредизвиканата и неоправдана офанзива на Русия против Украйна “, се споделя още в изказването на Белия дом.

Според добре осведомени източници западните водачи разискват последващи вероятни разновидности за напън върху Русия. Възможно е това да бъдат нови наказания против съветски олигарси, спомагателни ограничения за ограничение на финансите на страната и вноса на съветски енергийни артикули. Водят се и полемики за даване на още военна и финансова поддръжка за Украйна, само че настояването  за помощ от страна на НАТО за основаване на зона, неразрешена за полети или даване на изтребители от руската ера, към този момент не се одобряват.

По-рано този месец Пентагонът съобщи, че изрично се опълчва на полския проект за даване на изтребители на Украйна поради опасенията, че ще бъде замесен в очевиден спор с Русия.

Източник: БНР
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР