Американският президент Бил Клинтън (1993 – 2001 г.) ще посети

...
Американският президент Бил Клинтън (1993 – 2001 г.) ще посети
Коментари Харесай

Президентът Клинтън събира лидерите в България в търсене на важни решения

Американският президент Бил Клинтън (1993 – 2001 г.) ще посети България идващия месец в границите на „ Глобалната самодейност на Клинтън (CGI), сплотяваща водачи от частния и обществения бранш, с цел да търсят решения на належащите световни провокации.

Срещата в София на 12 май ще се организира в партньорство с Кирил Домусчиев, президент и основен изпълнителен шеф на „ Хювефарма “, и ръководител на Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България (КРИБ). Тя ще включва стартирането на нов Ангажимент за деяние за стимулиране на вложенията в продоволствена сигурност, обучение и климат, оповестяват от фондация  " Клинтън ".

Балканският полуостров е сериозен район, в челните редици на доста от световните провокации, с които CGI се стреми да се оправи, в това число продоволствената сигурност, обучение, изменение на климата и други Срещата идващия месец цели да изследва методите за справяне с тези провокации, изграждайки нови партньорства и да предприеме дейности преди срещата CGI 2023, която ще се организира на 18 – 20 септември в Ню Йорк.

Създадена от президента Клинтън през 2005 година, CGI построи общественост от дейци, които дружно подхващат дейности по най-належащите провокации в света. CGI работи с сътрудници за създаване на задължения за деяние — нови, характерни и измерими решения. На срещата през 2022 година – първата от шест години насам – членовете на CGI общността поеха повече от 140 уговорката за деяние за възстановяване на достъпа до опазване на здравето, възстановяване на устойчивостта, основаване на благоприятни условия за претовареност, поддръжка за презаселване на бежанци и други „ Хювефарма “ беше представящ спонсор на срещата CGI 2022.

Президентът Клинтън е първият настоящ президент на Съединени американски щати, който дойде в България на държавно посещаване през ноември 1999 година По време на ръководството на президента Клинтън България беше сериозен съдружник, изключително по време на войната в Косово, когато Съединените щати управляваха интернационална коалиция за прекъсване на преследването на косовски албанци. България поддържа политиките на НАТО в Косово, по-специално въздушните удари през 1999 година, които доведоха до изтеглянето на югославските сили от Косово, след което се причисли към НАТО през 2004 година

По време на мандата си президентът Клинтън настояваше за търговски съглашения за поощряване на американските вложения в България и засилена помощ по Програмата за поддръжка на източноевропейската народна власт (SEED) за прогрес на фундаментални стопански и политически промени.
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР