Американският предприемач се нареди на трето място в списъка на

...
Американският предприемач се нареди на трето място в списъка на
Коментари Харесай

Илон Мъск влезе в световната челна тройка по богатство

Американският бизнесмен се подреди на трето място в листата на най-богатите хора в света, като изпревари даже създателя на Фейсбук Марк Зукърбърг. Това заяви бизнес организацията Bloomberg, представена от БГНЕС.
Според специалисти на организацията положението на създателя на Tesla и SpaceX надвиши Щатски долар 111,3 милиарда В понеделник Мъск стана по-богат даже от създателя на Фейсбук, който съгласно изчисленията на Bloomberg има активи на стойност Щатски долар 110,5 милиарда
 Илон Мъск завоюва 8 милиарда за един ден Илон Мъск завоюва 8 милиарда за един ден
Финансовият напредък на Илон Мъск не демонстрира признаци на закъснение. Предприемачът към този момент е 4-ият най-богат човек на света, откакто кциите н...
Второто място в класацията на международните богаташи е заето от създателя на американската корпорация Microsoft Бил Гейтс, който има 125 милиарда $, а първото място е заето от създателя на най-големия онлайн търговец на дребно в света - Amazon, - Джеф Безос. Bloomberg прави оценка положението на Безос на 200 милиарда $.
В понеделник цените на акциите на Tesla скочиха внезапно, което е и главният фактор за растежа на благосъстоянието на Мъск. А като цяло от началото на годината цената им се е нараснала с 475%, което прави създателя на компанията по-богат със 76 милиарда $.
Компанията Tesla е учредена от Мъск през 2003 година. Първоначално се назовава Tesla Motors, само че по-късно е преименуван на Tesla. Първоначално компанията се е специализирала единствено в производството на електрически транспортни средства, само че по-късно стартира да основава и слънчеви панели и други системи за предпазване на сила.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР