Американският предприемач Илон Мъск се нареди вчера на седмо място

...
Американският предприемач Илон Мъск се нареди вчера на седмо място
Коментари Харесай

Мъск забогатя с 6 млрд.долара за ден

Американският бизнесмен Илон Мъск се подреди през вчерашния ден на седмо място измежду милиардерите в класацията на организация Блумбърг, изпреварвайки шефа на капиталовия фонд Бъркшир Хатауей (Berkshire Hathaway) Уорън Бъфет, съобщи ТАСС.

По данни на Блумбърг през вчерашния ден благосъстоянието на Мъск е повишено с 6,1 милиарда $, откакто акциите на компанията му Тесла са поскъпнали с 11 на 100. Така положението му възлиза сега на 70,5 милиарда $, до момента в който Бъфет, заел 10 място в класацията, има 69,2 милиарда $.

Шефът на Тесла е по-богат и от съоснователя на корпорацията Google Сергей Брин, който е на осмо място в рейтинга със 70,4 милиарда $, също и от притежателя на индийския холдинг Рилайънс индъстрийз (Reliance Industries) Мукеш Амбани, който е на девета позиция със 70,2 милиарда $.

Тройката на най-богатите хора в показателя на милиардерите на Блумбърг включва ръководителя на най-голямата компания за онлайн търговия Амазон (Amazon) Джеф Безос (189 милиарда долара), съоснователя на корпорацията Майкрософт (Microsoft) Бил Гейтс (116 милиарда долара) и шефа на Facebook (Facebook) Марк Зукърбърг с 93 милиарда $.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР