Американският предприемач Илон Мъск, който ръководи Тесла“ и Спейс Екс“

...
Американският предприемач Илон Мъск, който ръководи Тесла“ и Спейс Екс“
Коментари Харесай

Мъск отказа да изтрие скандална публикация на Медведев в Туитър

Американският бизнесмен Илон Мъск, който управлява „ Тесла “ и „ Спейс Екс “ и е притежател на „ Туитър “, отхвърли да изтрие изказване, оповестено по-рано от заместник-председателя на съветския Съвет за сигурност Дмитрий Медведев в обществената мрежа Twitter, заяви ТАСС.

Един от клиентите на обществената мрежа по-рано насочи вниманието на Мъск към туит на Медведев от събота, в който той съобщи, че Украйна към този момент не е нужна на никого.

Коментарът провокира гневни реакции на стотици консуматори, които поскаха блокиране на акаунта на съветския политик.

Американският милиардер съобщи, че всички вести са агитация до известна степен и хората би трябвало сами да вземат решения, като добави, че платформата няма за цел да лимитира или разпространява сметки на съветски държавни структури.

През април предходната година „ Туитър “ разгласи, че ще блокира консуматори на обществената мрежа, които имат сметки, свързани с държавните органи, за които се твърди, че лимитират достъпа до " отворения интернет ". Говорител на компанията тогава съобщи, че мярката ще засегне най-вече съветското държавно управление и ще обхване повече от 300 акаунта.

Част от рестриктивните мерки паднаха, откакто Илон Мъск закупи „ Туитър “ и уволни огромна част от висшето управление.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР