Американският предприемач и милиардер от украински произход Сам Кислин заяви,

...
Американският предприемач и милиардер от украински произход Сам Кислин заяви,
Коментари Харесай

Порошенко е изнесъл най-малко 8 милиарда долара от Украйна?

Американският бизнесмен и милиардер от украински генезис Сам Кислин съобщи, че някогашния украински президент Петро Порошенко за пет години ръководство е изнесъл от страната минимум $8 милиарда. Това предприемачът разкри в изявление за изданието " Страна.ua ".
Кислин окачестви Петро Порошенко и генералния прокурора Юрий Луценко като корупционери, които са работили „ за своите джобове и са откраднали прекалено много пари ”.
„ Само Порошенко по време на своето президентство е изнесъл от Украйна минимум осем милиарда $ ”, съобщи той и добави, че единствено по известните на него обстоятелства са били изнесени от 700 млн. до 800 млн $ посредством държавната компания „ Центренерго ”.
Освен това Кислин описа, че в Съединени американски щати против някогашния президент са заведени редица каузи. Едното от тях засята вероятното евакуиране в чужбина на средства от транш на МВФ за Украйна в размер на милиард $.
Според бизнесмена тези пари по предписание на Порошенко са могли да отидат не по предопределение. „ Те са били изнесени под формата на рефинансиране на търговки банки, а по-късно те са попаднали в нечии джобове ”, разясни.
Когато бе на власт, Порошенко забрани влизането на Кислин в Украйна, откакто американският предприемач заяви за корупционните му схеми. Той дойде в Украйна тази седмица, с цел да се срещне с новото управление на страната.
В момента против Порошенко вървят 11 следствия, по три от които той е очевидец. По-рано Луценко, заявяваше, че Порошенко е очевидец във всички каузи, в които попада неговото име.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР