Американският пре-акселератор The Founder Institute открива първия си офис извън

...
Американският пре-акселератор The Founder Institute открива първия си офис извън
Коментари Харесай

Пре-акселератор с портфолио от $20 милиарда отваря първия си офис извън Силициевата долина в София

Американският пре-акселератор The Founder Institute открива първия си офис отвън Силициевата котловина не къде да е другаде в Европа, а в София. Фокусът му ще е върху разгръщане и подсилване на световната FI мрежа, стана ясно от известие от компанията, която към този момент търси оперативни сътрудници.

Организацията The Founder Institute е основана през 2009 година в Калифорния и има представители в над 180 града в 50 страни. Над 3 300 са фирмите, които досега са минали сполучливо програмата, като са основали над 15 000 нови работни места. До момента в България са подготвени към 80 започващи бизнесмена и са основани 28 започващи компании.

Софийският офис, единственият в Европа досега, ще се управлява от Жанет Тодорова, която през последните няколко години е деен участник в стартъп екосистемата в Берлин и София, както и шеф на FI филиалите в двата града. Офисът в София ще бъде виновен за разрастването на активността на организацията в Европа, Азия и Африка.

Всяка година организацията, подкрепяща започващи компании в начален етап, осъществя по един " учебен срок ", по време на който бизнесмените се учат по какъв начин да стартират бизнес и вземат решение съответни проблеми.

Програмата е с дълготрайност 14 седмици и съставлява хибрид сред образование и бизнес развъдник. Участниците в нея - сред 20 и 35 души, тестват в действителни условия всички свои хрумвания, без да излагат на риск досегашния си бизнес или да се постанова да напущат работата си, написа Европейската банка за развиване, която поддържа последното завършило 5-то издание. То стартира на 13-ти ноември предходната година и " дипломира " 8 български стартъпа преди две седмици.

The Founder Institute откри публично първия си клон в София през 2015 година, а локалните триумфи включват чатботът Umni.bg, компанията за разбор на данни Yatrus Analytics, както и Damocles, програмен продукт, който автоматизира правенето на профили на политици на база на информация за всичките им обществени изяви, изявления, подхванати деяние и взети решения.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР