Американският посланик в Сеул заяви, че е приятно изненадан, че

...
Американският посланик в Сеул заяви, че е приятно изненадан, че
Коментари Харесай

Посланикът на САЩ в Сеул приятно изненадан: Пхенян не пратил коледен подарък

Американският дипломат в Сеул съобщи, че е прелестно сюрпризиран, че Северна Корея не е пратила на Съединени американски щати нежелателен " коледен подарък " поради буксуващите договаряния по нуклеарното разоръжаване и че президентът Доналд Тръмп продължава да е уверен, че КНДР ще се денуклеаризира, съобщи Асошиейтед прес, представена от Българска телеграфна агенция.

Северна Корея беше предизвестила, че " коледният й подарък " за Съединените щати ще зависи от това какво ще предприеме Вашингтон в договарянията, което породи опасения, че ще последва огромен оръжеен тест. До момента такова тестване не е осъществено, макар че Съединени американски щати не съблюдаваха дадения от севернокорейския водач Ким Чен Ун период до края на предходната година да създадат отстъпки.

" Може да се каже, че персонално аз бях сюрпризиран, само че и се веселя, че нямаше коледен подарък. Вашингтон беше подготвен за всякаква обстановка и всички се зарадвахме, че нямаше тестване на междуконтинентална ракета или нуклеарен тест ", сподели дипломат Хари Харис.

Той съобщи още, че Тръмп и южнокорейският президент Мун Дже Ин " са оставили отворена вратата за договаряния и се надяват Ким Чен Ун да премине през тази врата ". " Така че (Ким) е на ход ", добави Харис.

Според американския дипломат президентът на Съединени американски щати има вяра, че севернокорейският водач ще съблюдава обещанието си от срещата им в Сингапур през 2018 година да работи за цялостна денуклеаризация на Корейския полуостров. /БТА
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР